Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas futbola izlases spēlētāji Aleksandrs Kokorins un Pāvels Mamajevs, kuri pērn rudenī Maskavas centrā sarīkoja divus kautiņus, saņēmuši reālus cietumsodus, vēsta Krievijas masu mediji.

Maskavas tiesa Sanktpēterburgas "Zeņit" uzbrucējam Kokorinam piesprieda pusotra gadu ilgu cietumsodu, bet "Krasnodar" pussargs Mamajevs saņēma gadu un piecu mēnešu cietumsodu kopējā režīma kolonijā. Incidentā iesaistītais Kokorina brālis Kirils arī saņēma pusotra gadu ilgu cietumsodu, bet ceturtais vainīgais, abu futbolistu draugs Aleksandrs Protasovickis saņēma gadu un piecu mēnešu ilgu sodu.

Visu vainīgo advokāti sola spriedumus pārsūdzēt. Ņemot vērā Krievijas likumdošanu, ilglaicīgi nebrīvē esošie Mamajevs un Kokorins no cietuma varētu iznākt šī gada rudenī.

Incidents notika 2018. gada oktobra sākumā. Futbolisti pirmās nekārtības sarīkoja pēc striptīzkluba apmeklējuma. Sportisti ar savu draugu bariņu stāvvietā spēra pa automašīnām, līdz kāds viņiem par to aizrādīja. Sākās asa vārdu apmaiņa, līdz futbolisti un viņu draugi barā piekāva vīrieti. Pēc tam viņš tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā ar nopietnām galvas traumām. Vēlāk izrādījās, ka piekauts ir Pirmā televīzijas kanāla vadītājas Olgas Ušakovas šoferis.

Divas stundas vēlāk futbolisti ar draugiem devās uz kādu kafejnīcu brokastot, un arī tur viņi sarīkoja jezgu. Kompānija uzvedās skaļi, tāpēc viņiem tika aizrādīts, uz ko reakcija bija saasināta. Sākās cits konflikts, kurā Kokorins kādam vīrietim iesita ar krēslu. Šajā incidentā ar krēslu iesists Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas ierēdnim Denisam Pakam.

Visi kautiņa rīkotāji neilgi pēc tam tika arestēti un visu laiku līdz tiesai atradās ieslodzījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!