Foto: PantherMedia/Scanpix
Neticams atgadījums fiksēts Ukrainā, kur reģionālā līmeņa sacensībās - "Azov" kausa izcīņā - it kā notikusi futbola spēle, lai gan mačs īstenībā nemaz nav risinājies. Interesantākais, ka uz šo spēli daudzviet pasaulē varēja veikt likmes, turklāt likmes varēja likt arī "on-line" režīmā.

Mistiskajā amatieru līmeņa spēlē "Lozovatka" vienība esot ar 4:1 pieveikusi Meļitopoļskas "Čerešņa" komandu. Uz šo spēli likmes pieņēmušas, piemēram, bukmeikeru kompānijas "Bwin", "Ladbrokes", "Paddy Power", kā arī vairākas vietnes Krievijā. Tieši Krievijā konstatēts, ka spēle realitātē nav notikusi un to pamanījuši "championat.ru" žurnālisti.

No notikušā distancējusies "Čerešņa" komanda, kuras galvenais treneris veicis ierakstu sociālajos tīklos. "Cienījamie līdzjutēji. Es, Jurijs Jarmošenko, Meļitopoļskas "Čerešņa" galvenais treneris, oficiāli paziņoju, ka klubs karantīnas laikā neaizvada pārbaudes spēles un nepiedalās nevienā turnīrā. Visi futbolisti ir karantīnā. Mums nav nekāda sakara ar likmēm bukmeikeru kompānijās."

21. martā sociālajā vietnē "Facebook" tika izveidota lapa "FC Berdyansk", kurā ievietoja mistiskās un nenotiekošās "Azov" kausa izcīņas protokolus. Tajos nav norādīti ne tiesneši, ne komandu sastāvi. Pēc dažām dienām uz jau pieminēto spēli varēja izdarīt likmes, pēc kā arī atklājusies krāpniecība.

"Neticami, ko viņi paveica. Šobrīd nemāku teikt (kas bukmeikeriem piegādāja datus par neeksistējošu spēli). Mēs uzreiz sapratām, ka notiek kas nelāgs, tāpēc sākām izmeklēšanu. Esam šokēti. Viņi domāja, ka mēs neuzzināsim. Domāju, ka tagad sporta datu piegādātājiem būs lielas problēmas. Krāpniecība ir skārusi daudzas pasaules bukmeikeru kompānijas," saka Ukrainas Futbola federācijas Ētikas un godīgas spēles komitejas priekšsēdētājs Frančesko Baranka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!