Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Denveras "Nuggets" serbu centrs Nikola Jokičs intervijā Serbijas televīzijas raidījumā "Putevima sporta" spēlēšanu NBA salīdzināja ar cirku, kur visi vēlas ar tevi fotografēties.

"Visas NBA komandas dod spēlētājam iespējas sevi apliecināt – rūpējas par tevi, nodrošina lieliskus treniņu apstākļus, ārstus, viņi tev dod visu un nedod ne mazāko iemeslu neveiksmēs vainot klubu," saka Jokičs. "Manā laikā "Nuggets" komandā bijuši kādi 20-30 spēlētāji. Kad tā padomā, tas nedaudz uztrauc, bet jaunie talanti un spēlētāji nāk un nāk. Tas ir kā tāds šovs, kas tik turpinās. Ja tu gūsti traumu, tas turpinās, tu tāpat esi daļa no šī "cirka"."

"Lai kur tu ietu, cilvēki ar tevi vēlas fotografēties. Mēs esam kā tādi cirka dzīvnieki - "uztaisīsm bildīti ar viņu, uztaisīsim bildīti ar viņu". Man tas liekas arī uzjautrinoši, bet, ja iedziļinās, zaudējam realitātes sajūtu. Bet mēs esam tikai spēlētāji, mēs spēlējam basketbolu," piebilst 24 gadus vecais 213 centimetrus garais serbs.

Intervijā serbu centrs neslēpa, ka ne visai mīl žurnālistus, tomēr apzinās viņu lomu.

"Atklāti runājot, esmu liels mediju pretinieks, jo viņi nenāk par labu sportam. Bet mēs esam tur, kur esam, pateicoties tieši medijiem. Tāpēc jau mūs pazīst un viņi jau dod to ietekmi," piebilst Jokičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!