Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis, spēlējot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" rindās, komandas labā uzupurē savas personīgās ambīcijas, raidījumā "Hattrick ar Puči" spriež žurnālisti Armands Puče un Ingmārs Jurisons.

Abi žurnālisti atzina, ka Porziņģis, uzbrukumā ieņemot vietu aiz trīspunktu līnijas, atbrīvo laukumu komandas līderim Lukam Dončičam, kurš pieprot caurgājienus uz groza apakšu.

"Es viņam pats prasīju," stāsta Puče, "klausies nav par daudz stāvēšana uz trīspunktu līnijas? Viņš saka: "Vecīt, tā ir normāla lieta. Man treneris saka – stāvi tur, viss būs kārtībā." Tas strādā! Ja Dončičs ir uz viļņa, komanda uzvar. Kamēr komandas uzvar, visi ir laimīgi."

Jurisons teiktajam piekrita, pie viena norādot, ka Dāvis Bertāns pietuvojies Porziņģim rezultativitātē, taču viņa pārstāvētā "Wizards" komanda nevar lepoties ar tādiem pašiem panākumiem.

Šobrīd Dalasas vienība ar 16 uzvarām 23 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet Vašingtonai 23 spēlēs bijuši vien septiņi panākumi, kas komandai liek atrasties 12. pozīcijā Austrumu konferencē.

"Bertāns individuāli bijis spēcīgāks, bet paskatāmies, kur ir komandas," spriež Jurisons. "Kristaps ir pozīcijā, kurā viņš piekāpjas savās individuālajās vēlmēs un ambīcijās. Taču viņi ir Rietumu konferences trijniekā. Savukārt Dāvis iegūst pārliecību, bet tas arī maksā komandai, kas ir diezgan tālu no astotnieka."

Pilnu sarunu ar Ingmāru Jurisonu varēs vērot trešdien, pulksten 21. raidījumā "Hattrick ar Puči" "Helio iTV" kanālā "360TV" un lietonē "Shortcut.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!