Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola kluba "Real Madrid" portugāļu superzvaigznei Krištianu Ronaldu par nodokļu nenomaksāšanu astoņi miljonu eiro apmērā draud ne tikai finansiālas sankcijas, bet arī cietumsods, atsaucoties uz spāņu varas iestādēm, ziņo radio stacija "Cadena Ser".

Spānijas nodokļu inspektori ir pārliecināti, ka savāktie pierādījumi liecina, ka futbolists 2011. – 2014. gados nodokļos nav nomaksājis astoņus miljonus eiro. Tagad lēmumu jāpieņem Madrides prokuroriem, kuriem nodota Ronaldu lieta.

Kā liecina "Cadena Ser" rīcībā esošā informācija, Ronaldu nodokļus nav nomaksājis par naudu, ko saņēmis par sava imidža tiesību izmantošanu Virdžīnu salās. Tomēr Ronaldu esot sācis risināt nodokļu problēmu 2014. gadā vēl pirms sākta izmeklēšana pret viņu un tajā gadā samaksājis nodokļos sešus miljonus eiro. Lai gan lietu izmeklējošie nodokļu inspektori uzskata, ka futbolistam ir krietns nodokļu parāds, citi nodokļu eksperti pieļauj, ka Ronaldu pat ir pārmaksājis nodokļos, ņemot vērā 2009. un 2010. gadā spēkā esošos normatīvos aktus.

Tāpat Ronaldu vainu mīkstinošs arguments varētu būt, ka viņš nekad nav slēpis savus ieņēmumus un bijis pretimnākošs. Kā norāda daži eksperti nodokļu jautājumos, galvenais strīda iemesls, visticamāk, ir nodokļa apmērs. Futbolists lielu daļu no šiem ienākumiem deklarējis kā naudu par sava tēla tiesību pārdošanu un izmantošanu, bet izmeklētāji uzskata, ka sportistam bija jāpiemēro luksus jeb paaugstinātas klases nodokļi.

Tagad Madrides prokuratūrai būs jālemj Ronaldu liktenis. Ja prokuratūras darbinieki uzskatīs, pārkāpumi nav ievērojami, tad Ronaldu var tikt cauri ar administratīvo sodu, samaksājot šo astoņu miljonu eiro nodokļu parādu. Ja prokuratūras viedoklis būs skarbāks, tad pret portugāļu sporta zvaigzni sāks krimināllietu, kuras ietvaros viņam draud šo pašu astoņu miljonu eiro liela soda nauda un arī trīs mēnešu cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!