Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis iekļuvis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendas Šakila O'Nīla veidotajā aizvadītās nedēļas kuriozu apkopojumā.

Pirmdien aizvadītajā spēlē starp Dalasas "Mavericks" un Jūtas "Jazz" komandām kādā mača epizodē bumba iesprūda basketbola groza konstrukcijā.

Vispirms ar slotu to neveiksmīgi centās izsist Porziņģis, kuram talkā vēlāk piebiedrojās komandas biedrs Bobans Marjanovičs. Serbijas basketbolists pēc mača pārpublicēja video sociālajā vietnē "Twitter", tā parakstā pasmejoties "tu neesi pietiekami garš, @kporzee [Porziņģa lietotājvārds]".

Porziņģis pirms sezonas veiktajos NBA mērījumos tika atzīts par 2,20 metrus garu (septiņas pēdas un 2,75 collas), bet Marjanovičs izrādījās 2,22 metrus garš (septiņas pēdas un trīsarpus collas), ziņoja portāls "dallasnews.com".

Dalasas kluba basketbolisti šobrīd saucami par otro un garāko spēlētāju līgā, jo paša raženākā vīra statuss pieder Bostonas "Celtics" komandas centra pozīcijas spēlētājam Tako Folam, kurš ir 2,26 metrus garš (septiņas pēdas un piecas collas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!