Foto: EPA/Scanpix/LETA
Austrālijas atklātā tenisa čempionāta organizētāji trešdien, 25. janvārī, bija spiesti lūgt Viktorijas štata policijas palīdzību, lai nepieļautu Krievijas diktatora Vladimira Putina un tās uzsāktā kara slavināšanu sacensību norises vietā "Melbourne Park".

"Australian Open" pusfinālā trešdien iekļuva serbs Novāks Džokovičs, kurš sacensību ceturtdaļfinālā Roda Leivera vārdā nosauktajā centrālajā kortā sagrāva Andreju Rubļevu. Pēc spēles serbu un krievu tenisa fani vienojās "kopīgā dziesmā" pie ieejas centrālajā kortā, bet viens no faniem atritināja Krievijas karogu, uz kura redzams arī diktators Putins.

"Atstājot stadionu, četri cilvēki demonstrēja nepiemērotus karogus un simbolus, kā arī draudēja apsardzei. Nācās iesaistīt Viktorijas policiju, kas turpina viņu iztaujāšanu. Ikviena cilvēka komforts un drošība ir mūsu prioritāte, un mēs cieši sadarbojamies ar drošības dienestiem un atbildīgajām iestādēm," teikts rīkotāju "Tennis Australia" paziņojumā.

Aizliegta simbolika manīta arī Džokoviča un Rubļeva mača laikā. Tribīnēs atradies līdzjutējs, uz kura t-krekla redzams liels "Z" burts. Kā zināms, okupantu armija izmanto "Z" burtu kā vienu no savas militārās tehnikas simboliem. Tāpat Krievija "Z" burtu izmanto savas politiskās propaganda elementos.

Pagājušajā nedēļā "Australian Open" rīkotāji pēc kāda incidenta aizliedza Krievijas un Baltkrievijas karogus "Melbourne Park" teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!