Foto: AP/Scanpix/LETA
Pretrunīgu slavu iemantojušais basketbolistu tēvs un funkcionārs Lavārs Bols, iespējams, vairs netiks aicināts uz medija ESPN raidījumiem pēc ēterā veikta izteikuma, ko ESPN traktējis kā nepiedienīgu.

Bols pirmdien viesojās ESPN raidījumā “First Take”, starp kura vadītājiem bija arī žurnāliste Mollija Kverima. Sarunas laikā Kverima vaicāja Bolam, vai viņi varētu “pārslēgties” (“switch gears” jeb tiešā tulkojumā “mainīt pārnesumus”) uz citu tematu.

51 gadu vecais basketbola sabiedrības pārstāvis atbildēja, ka Kverima var ar viņu mainīt pārnesumus, kad vien vēlas, kas angļu valodā traktējams kā seksuāla rakstura slenga izteiciens.


Kverima, kura sākotnēji pēc šāda komentāra apjuka, raidījuma gaitā vēlāk pajokoja, ka viņai būs nepieciešams vērsties pie ESPN cilvēkresursu daļas pēc palīdzības.

Medijs Bola rīcību nodēvējis par “pilnībā nepieņemamu”. Turklāt kanāla pārstāvis atklājis, ka ESPN neesot plāni nākotnē izmantot Bolu jebkādā veidolā, ziņoja medijs “The Athletic”.

Bols par sevis teikto žurnālistei nav atvainojies, kā arī noliedzis, ka viņa teicienam bija seksuāla konotācija, ziņo “Yahoo”.

Funkcionāra dēls Lonzo Bols aizvadītajā nedēļas nogalē tika iekļauts starp Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām Losandželosas “Lakers” un Ņūorleānas “Pelicans” veiktā maiņā. Basketbolista tēvs uz notikušo reaģēja, apgalvojot, ka tas bijis “Lakers” kluba sliktākais lēmums tā pastāvēšanas vēsturē.

Plašāku atpazīstamību Eiropā Bolu ģimene, visticamāk, ieguva, 2018. gadā, kad Lavāra dēli Liandželo un Lamelo pievienojās Prienu-Birštonas "Vytautas" vienībai. Lietuvas klubs atsauca dalību jau uzsāktajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonā, tā vietā piedaloties pārbaudes spēlēs ar nosaukumu "Big Baller Brand Challenge". Šajā turnīrā "Vytautas" galvenā trenera pienākumus uzņēmās Lavārs Bols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!