Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
UEFA Eiropas līgas spēles ceturtdien, 30. septembrī, ietekmēja futbola fanu darbības – vienā gadījumā petarde uzsprāga zem Frankfurtes "Eintracht" vārtsarga Kevina Trapa kājām, bet citā mačā Marseļā tiesnesis bija spiests apturēt cīņu, kamēr fani nomierinās.

"Eintracht" ceturtdien viesojās Beļģijā pie "Antwerp", svinot uzvaru ar 1:0.

Vēl pirms spēles sākuma "Eintracht" fani Antverpenes centrā centās "iekarot" pretinieku komandas atbalstītāju iecienītu bāru, izdemolējot terasi. Spēles laikā "Antwerp" līdzjutēji laukumā raidīja vairākas petardes, viena no kurām uzsprāga zem Vācijas kluba vārtsarga Trapa kājām. Incidents notika 47. minūtē, pēc kā spēlē bija vairāku minūšu pauze, lai sniegtu vārtsargam medicīnisko palīdzību. Traps varēja spēli turpināt, turklāt neilgi pēc incidenta glāba komandu pēc pretinieku bīstama uzbrukuma. Vēl viens incidents notika mača izskaņā. "Eintracht" uzvaras vārtus guva 91. minūtē, bet pēc tam mājinieki fani centās izlauzties laukumā.

Policija visu dienu Antverpenē darbojusies pastiprinātā režīmā, veikti vairāki aresti.

Savukārt Marseļā notikušajā spēlē starp vietējo "Olympique" un "Galatasaray" attiecības savā starpā kārtoja abu klubu fani, lai gan viņi atradās dažādos tribīnes sektoros. Pirmā puslaika izskaņā starp abiem sektoriem sāka lidot petardes un citi priekšmeti, liekot mača galvenajam tiesnesim apturēt cīņas gaitu apmēram uz 10 minūtēm.

Abu komandu kapteiņi vēršas pie saviem faniem, lai tie nomierinās, un pēc ilgākas pauzes spēle varēja turpināties. Cīņa noslēdzās bez vārtu guvumiem 0:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!