Foto: AFP/Scanpix

Spānijas superkluba "FC Barcelona" un Argentīnas futbola izlases zvaigzne Lionels Mesi beidzot saticies ar savu mazo afgāņu fanu, kura pašdarinātā forma ar Mesi vārdu un spēlētāja numuru šā gada sākumā aizkustināja visu pasauli.

Janvārī sociālos tīklus aplidoja sešus gadus vecā Murtazas Ahmadi fotogrāfija, kurā afgāņu zēns no iepirkuma maisiņiem darinātā zili balti svītrainā formā ar Mesi uzvārdu un 10. numuru spēlē futbolu. Zēnu izdevās atrast ar viņa tēvoča Azima Ahmadi palīdzību, kurš dzīvo Austrālijā un uztur kontaktus ar savu brāli, jaunā Mesi fana tēvu.

Kad fotogrāfijas nonāca pie slavenā argentīniešu uzbrucēja, viņš nosūtīja Ahmadam īstu futbola formu un uzaicināja zēnu ar ģimeni uz tikšanos.

Mazā līdzjutēja un Mesi tikšanās notika Dohā, kur "FC Barcelona" aizvadīja pārbaudes spēli ar vietējo "Al Ahli" komandu, ziņo 2022. gada Pasaules kausa turnīra orgkomiteja.

The image the world wanted to see. The six year old boy who dreamed of meeting his hero, #Messi, finally comes true. #FCBinDoha pic.twitter.com/58FWn17b9A

— Road to 2022 (@roadto2022) December 13, 2016

"Attēli, ko visa pasaule gaidīja ieraudzīt. Sešus gadus vecais zēns, kurš cerēja tikties ar savu elku, beidzot ir piepildījis savu sapni," teikts tvitera ziņojumā.

Šā gada maijā Ahmadi ģimene bija spiesta bēgt no Afganistānas uz Pakistānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!