Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Pirms gada Krievijas iebrukuma pirmajās nedēļās visai sporta pasaulei bija jāieslēdz "nulles tolerance" pret jebkuru sportistu ar Krievijas un Baltkrievijas pasi. Arī komercpasākumos (es nerunāju par sacensībām pašā Putleristānā vai tai draudzīgajās Baltkrievijā, Ugandā, Eritrejā). Tad tālāk nekas nebūtu jāraksta. Diskusija būtu slēgta.

Bet tas būtu ideālajā pasaulē, kur politika un nauda nav iesaistīta. Cik es esmu naivs.

Vispār rodas aizdomas, ka notiek sarkanā paklāja izritināšana putļeristiem un kara noziegumu atbalstītājiem. Jo "nejauši" ar paziņojumu klajā nāca ANO "neatkarīgās ekspertes". Nebūšu pārsteigts, ja šīs ekspertes "neatkarīgu" viedokli uzrakstīja ar pamatīgu asiņainas naudas stimulu. "Neatkarīgās ekspertes" (tāpat kā pats SOK) paziņojumos kaut kā neko neraksta par krievu armijas sastrādāto Ukrainā: izvarošanām, vecu cilvēku, bērnu un grūtnieču slepkavībām, aizliegto ieroču pielietošanu, utt. Tie jau nav pārkāpumi.

SOK kaut kā piemirsis, ka putļerstāna pārkāpa Olimpisko hartu, ko tagad SOK visu laiku piesauc kā tādu svēto grālu. Redziet, valstu iespējamais olimpisko spēļu boikots ir nepieļaujams, bet Olimpiskās hartas pārkāpšana ir pupu mizas. Turklāt runāju par rupju Olimpiskās hartas pārkāpumu – kara uzsākšanu olimpisko spēļu periodā. Ja SOK pavērs kaut mazāko spraugu durvīs asiņainā diktatora Putina pakalpiņiem, tad tās būs beigas Pjēra de Kubertēna izveidotajai kustībai. Olimpiskie ideāli būs miruši. Olimpiskās spēles pazudīs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!