Foto: AFP/Scanpix/LETA

Divi Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) eksperti oficiālā paziņojumā pauduši viedokli, ka agresora Krievijas un Baltkrievijas sportistiem būtu jāatgriežas starptautiskajā sacensību apritē, lai gan Krievija turpina slaktēt Ukrainas iedzīvotājus.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā pamatīgu vētru olimpiskajā saimē sacēla Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK), kas aicināja pētīt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē, norādot, ka neviens sportists nedrīkstētu tikt diskriminēts viņa pases dēļ. Krievijas un Baltkrievijas sportistiem pienākums būtu startēt neitrālā statusā. Šie sportisti nedrīkstētu atbalstīt Krievijas karu pret Ukrainu, kā arī viņiem obligāti jāiziet dopinga pārbaude.

Viedokli par SOK vēlmēm paudušas divas ANO neatkarīgās ekspertes - grieķiete Aleksandra Ksantaki un indiete Ašvini KP. Ksantaki ir ANO īpašā referente kultūras tiesību jautājumos, bet Ašvini KP ir ANO īpašais referents par mūsdienu rasisma veidiem, rasu diskrimināciju, ksenofobiju un ar to saistīto neiecietību. Abas sievietes savā kopējā paziņojumā ne tikai nenosoda SOK vēlmes, viņas to atbalsta un aicina pat iet vēl tālāk – ļaut pilnīgi visiem agresorvalstu pārstāvjiem piedalīties sporta sacensībās.

"Mēs mudinām SOK pieņemt lēmumu šajā virzienā un iet vēl tālāk, nepieļaujot ikviena atlēta diskrimināciju viņu tautības dēļ," teikts ANO mājaslapā ievietotajā paziņojumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!