Foto: F64

Uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) jaunās sezonas pirmajā spēlē trešdien izcīnīja 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls".

Aizvadītajā C apakšgrupas mačā "Barons kvartāls" izbraukumā ar rezultātu 77:75 (18:23, 19:22, 22:18, 18:12) pieveica Igaunijas komandu Tallinas "Kalev".

Vēl minūti pirms spēles pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 75:75, bet uzvaru Latvijas klubam nodrošināja Salvis Mētra, kurš pašā mača izskaņā iemeta abus soda metienus.

"Barons kvartāls" komandā rezultatīvākais ar 20 gūtiem punktiem bija Ilmārs Bergmanis, Mētra iekrāja 19 punktus, bet pie desmit punktiem tika Māris Gulbis.

Savukārt "Kalev" vienībā ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Emanuels Ikečukvu Okoje, kamēr Marks Kempbels guva 17 punktus.

"Barons kvartāls" ir pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas spēcīgākais klubs, kas šajā sezonā atgriezīsies augstākajā līgā. Savukārt BBL turnīrā "Barons kvartāls" atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma.

Šosezon BBL cīnīsies 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL turnīrā Latviju šajā sezonā pārstāvēs piecas komandas - "Ventspils", "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava" un "Barons kvartāls".

"Ventspils" spēlēs A grupā kopā ar "Šiauliai/Triobet" (Lietuva), Palangas "Naglis" (Lietuva), Atirau "Barsi" (Kazahstāna), TTU (Igaunija) un "Rapla" (Igaunija).

"Liepājas Lauvas" un "Jelgava" sacentīsies B grupā kopā ar Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu "Ulikool/Rock" (Igaunija), Panevežas "Lietkabelis" (Lietuva), kuru pārstāv latvieši Kaspars Cipruss un Kaspars Vecvagars, un "Valga" (Igaunija).

"Barons kvartāls" spēlēs C apakšgrupā kopā ar Prienu "Rūdupis", Ķēdaiņu "Nevežis", Viļņas "Sakalai" (visas - Lietuva) un "Kalev", kā arī ar trīs latviešu pārstāvēto Rakveres "Tarvas" (Igaunija).

Savukārt "Valmiera" spēkosies D grupā kopā ar latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Tallinas "Kalev/Cramo" (Igaunija), Pasvales "Pieno žvaigždes" (Lietuva), Kauņas "LSU-Baltai" (Lietuva) un "Parnu" (Igaunija).

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā 23 komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Baltijas līgas pirmais čempionāts notika 2005.gada sezonā.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Savukārt BBL Izaicinājuma kausā, kas tagad ticis likvidēts, pagājušajā sezonā triumfēja "Lietkabelis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!