Foto: Publicitātes foto

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien divkārtējie valsts čempioni "Barons kvartāls" savā laukumā ar rezultātu 61:79 (15:16, 19:25, 18:20, 9:18) piekāpās "Jēkabpils" komandai, tādējādi šķiroties no izredzēm kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Līdz ar to trīs ar pusi nedēļas pirms regulārā čempionāta noslēguma kļuvušas zināmas visas sešas "play-off" dalībnieces - "Ventspils", "VEF Rīga", "Jēkabpils", "Valmiera", "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Barons kvartāls" komandai šis bija piektais zaudējums pēc kārtas, bet jēkabpilieši, kuriem šajā mačā nepalīdzēja Rinalds Sirsniņš, Pāvels Veselovs un poļu uzbrucējs Mihals Hlebovickis, tika pie ceturtā panākuma pēc kārtas. Abas komandas četrās šīs sezonas tikšanās reizēs panākumus dalījuši uz pusēm.

Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem izcēlās amerikānis Trojs Bārnīss, bet 14 punktus un desmit atlēkušās bumbas iekrāja Jānis Pozņaks. Tikmēr Rīgas kluba labā 19 punktus guva Ilmārs Bergmanis.

Tikmēr centrālajā dienas spēlē "Valmiera" viesos ar 82:79 (, 22:26, 15:24, 25:15) uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" komandu, nostiprinoties kopvērtējuma ceturtajā vietā.

Septiņas minūtes pirms cīņas beigām valmierieši atradās iedzinējos ar desmit punktiem, bet pēdējās divas minūtes uzvarēja ar rezultātu 9:0 un parūpējās par uzvaru. Pēdējās sekundēs neizšķirtu ar tālmetienu centās panākt Arnolds Helmanis, tomēr viņš nebija precīzs.

Arī iepriekš šosezon LBL sacensībās "Valmiera" trīs reizes bija uzveikusi liepājniekus. Kurzemes vienība pārtrauca piecu uzvaru sēriju, kas bija otrā garākā turnīrā aiz "Ventspils" basketbolistu desmit uzvarām pēc kārtas.

Andrejs Gražulis uzvarētāju labā guva 21 punktu, bet 19 punktus iekrāja Jānis Kaufmanis. Tikmēr liepājnieku labā 16 punktus guva Artis Ate.

Citā spēlē trešdien "Jelgava" savā laukumā ar 7 (18:13, 26:8, 19:8, 11:15) pārspēja biznesa augstskolu "Turība", izcīnot pirmo uzvaru pēdējās trīs spēlēs un sagādājot pretiniekiem ceturto zaudējumu pēc kārtas. Tāpat jelgavnieki līdz ar šo panākumu pakāpušies no kopvērtējuma priekšpēdējās vietas.

Kristaps Kanbergs mājinieku rindās izcēlās ar 24 gūtiem punktiem, bet "Turības" rindās rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Dāvids Kārlis Muižnieks.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 18 uzvarām 19 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kas, uzvarot arī nākamajā mačā sestdien, garantēs pirmo vietu noslēguma kopvērtējumā, bet tai ar deviņām uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs seko "VEF Rīga".

Trešo vietu ar 22 uzvarām 31 cīņā ieņem "Jēkabpils" komanda, kurai ar 21 panākumu 31 spēlē seko "Valmiera". Piektie ar 21 uzvaru 32 mačos ir "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti, bet "Liepāja"/"Triobet" noslēdz labāko sešnieku ar 20 panākumiem 31 cīņā.

Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus "play-off" zonas 14 uzvaras 32 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar 12 uzvarām 32 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar 11 panākumiem 33 cīņās ir "Saldus", "Jelgava" seko ar desmit uzvarām 32 spēlēs, bet "Turība" 32 mačos iekrājusi par uzvaru mazāk.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 18 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!