Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Barons"/LDz komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien ar rezultātu 65:62 (18:20, 16:17, 14:8, 17:17) savā laukumā pieveica šosezon neveiksmīgi spēlējošo "Valmieru", ko šonedēļ pastiprināja divi amerikāņu basketbolisti.

Spēles ievadā "Valmiera" ieguva vadību ar 12:3 un 16:5, tomēr līdz puslaika beigām "Barons"/LDz samazināja deficītu līdz 18:20. Vadību mājinieki pirmoreiz mačā ieguva 16.minūtē, kad Klāvs Strazdiņš realizēja tālmetienu, panākot 28:26, bet pēc puslaika joprojām priekšā bija valmierieši ar 37:34.

Trešajā ceturtdaļā neviena no komandām neieguva lielāku pārsvaru par pieciem punktiem, bet tās izskaņā "Barons"/LDz bija vadībā ar 48:45. Šķita, ka izšķirošo izrāvienu mājinieki veica ceturtās ceturtdaļas vidū, kad guva astoņus punktus pēc kārtas, panākot 63:53, tomēr pusminūti pirms pamatlaika beigām "Valmiera" zaudēja vien ar 61:63.

Pamatlaika izskaņā viens no "Valmieras" jaunajiem leģionāriem vieglais uzbrucējs Džastins Hērts realizēja vien vienu no diviem soda metieniem, bet punktu mačam ar diviem soda metieniem pielika "Barons"/LDz spēlētājs Lauris Mizis, nodrošinot savai vienībai grūtu uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem bija Artūrs Bricis, bet desmit punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Kaspars Kambala.

Savukārt valmieriešiem ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kristaps Dārgais, bet Matīss Rudmiezis iemeta desmit punktus.

"Barons"/LDz komanda LBL turnīrā uzvarējusi nu jau sešās spēlēs pēc kārtas, zaudējuma rūgtumu neizjūtos kopš 8.oktobra. Savukārt valmierieši 15.novembrī ar uzvaru pār "Saldus" komandu pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Šonedēļ "Valmieras" komandu papildināja vieglais uzbrucējs Džastins Hērts un aizsargs Bo Spensers, bet šajā mačā debitēja vien pirmais no viņiem, kurš 21 minūtē guva deviņus punktus un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar divās spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem atrodas Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kamēr valsts čempioni "Ventspils" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir otrie. "Liepāja"/"Triobet" ar astoņiem panākumiem desmit mačos ieņem trešo vietu, bet "Barons"/LDz ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ieņem ceturto vietu. Ar sešām uzvarām deviņos mačos seko "Jēkabpils" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Jelgava" ar četrām uzvarām 11 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras kontā ir trīs panākumi deviņās cīņās. Tikmēr "Saldus" kontā ir viens panākums desmit cīņās, bet bez uzvarām turnīrā joprojām spēlē "Latvijas Universitāte".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!