Foto: Mango

Bijušās Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteines Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Kurskas "Dinamo" komanda piektdien Krievijas čempionāta sezonu noslēdza ceturtajā vietā.

Tikmēr zelta godalgas ceturto sezonu pēc kārtas izcīnīja latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Jekaterinburgas UGMK vienība.

Sērijas par trešo vietu trešajā cīņā "Dinamo" basketbolistes ar rezultātu 65:79 (16:17, 21:21, 13:23 15:18) izbraukumā piekāpās Orenburgas "Nadežda" komandai un sērijā līdz trijām uzvarām cieta neveiksmi ar 0-3.

Šajā spēlē Baško-Melnbārde laukumā pavadīja septiņas minūtes un 41 sekundi, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet garām grozam raidot vienīgo tālmetienu.

Kurskas "Dinamo" komandā rezultatīvākās spēlētāja ar 19 punktiem bija Temika Džonsone, bet "Nadežda" līdere Rebeka Bransone šoreiz izcēlās ar 33 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Savukārt finālsērijas trešajā cīņā UGMK ar 89:64 (23:19, 27:11, 19:22, 20:12) izbraukumā pārliecinoši pieveica Vidnojes klubu "Sparta&K".

Kā ziņots, Jēkabsone-Žogota smagas traumas dēļ nevar spēlēt jau kopš janvāra.

Pēdējā sērijas spēlē uzvarētājām ar 23 punktiem palīdzēja Sandrīne Grudā, bet "Sparta&K" komandas labā 22 punktus iekrāja Kendisa Duprī.

Sērijā UGMK triumfēja ar 3-0.

Kā ziņots, pusfināla sērijās līdz divām uzvarām UGMK ar 2-0 pieveica "Nadežda" komandu, bet "Sparta&K" ar 2-0 apspēlēja Kurskas "Dinamo".

Pie viena titula gan Kurskas "Dinamo" šosezon tika, triumfējot FIBA Eiropas kausa sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!