Foto: F64

Ar 20 punktiem VTB Vienotās līgas spēlē trešdien izcēlās latviešu uzbrucējs Kaspars Bērziņš, palīdzot Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai, ko pārstāv arī Jānis Timma, ar 101:69 (30:10, 21:26, 21:15, 29:18) droši apspēlēt Igaunijas vienību Tallinas "Kalev", kuras sastāvā ir arī Rolands Freimanis.

Bērziņš pārliecinošajā uzvarā laukumā pavadīja 20 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienu no četriem tālmetieniem un septiņus no astoņiem soda metieniem.

Tāpat Bērziņš izcēlās ar sešām atlēkušajām bumbām, pieciem izprovocētiem pārkāpumiem un trim piezīmēm, kas deva 20 efektivitātes koeficienta punktus.

Timma šajā mačā nebija pieteikumā, bet rezultatīvākais uzvarētājiem ar 31 punktu bija Raiens Tūlsons.

Tikmēr Freimanis "Kalev" sastāvā nospēlēja 32 minūtes un 27 sekundes, izceļoties ar 16 punktiem. Latvietis nospēlēja 32 minūtes un 26 sekundes, realizējot trīs no desmit divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un četrus no sešiem soda sitieniem. Tāpat viņam bija arī sešas atlēkušās bumbas un astoņi izprovocēti pārkāpumi, kas ļāva gūt deviņus efektivitātes punktus.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 27 uzvarām 29 spēlēs ir Maskavas CSKA, ar 23 panākumiem 27 mačos seko Kazaņas "Unics", trešā ar 20 uzvarām 27 dueļos ir Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", bet ar 18 uzvarām 25 cīņās ceturtajā pozīcijā ierindojas "Zeņit".

Astotajā pozīcijā ar 16 uzvarām 27 mačos ierindojas latviešu galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā "Ņižņij Novgorod", ko trenē arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernštreits. Latvijas čempione "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 27 mačos atrodas 11.vietā un izslēgšanas mačos nevar vairs iekļūt, "Kalev" ar septiņiem panākumiem 27 spēlēs ir trīs pozīcijas zemāk, bet kopvērtējuma noslēdzošo, 16. vietu ieņem Nikolaja Mazura trenētā Tbilisi "Vita", kas tikusi pie vienas uzvaras 28 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!