Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" vienība no Grieķijas ceturtdien sarežģīja iekļūšanu ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - "Top 16" sacensību - 13.kārtas mačā "Panathinaikos" savā laukumā mača izskaņā ar rezultātu 66:68 (21:23, 19:10, 15:13, 11:22) piekāpās Berlīnes "Alba" vienībai no Vācijas.

Jau pašā spēles sākumā mājinieki guva deviņus bezatbildes punktus, tomēr nepilnu minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām "Alba" basketbolistiem izdevās izlīdzināt rezultātu (19:19). Lai gan viesiem uz īsu brīdi izdevās izvirzīties vadībā, otro ceturtdaļu labāk aizvadīja "Panathinaikos" basketbolisti, kuri pirmo puslaiku noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru (40:33).

Trešais spēles nogrieznis aizritēja punkts punktā un rezultāta tablo pirms ceturtās ceturtdaļas vēstīja 55:46 par labu mājiniekiem. Neraugoties uz grieķu iekrāto pārsvaru, berlīnieši nepadevās un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķrtu 64:64. Atlikušajās ceturtās ceturtdaļas minūtēs mājinieki guva vien divus punktus, uz ko viesi atbildēja ar četriem un "Alba" svinēja uzvaru ar 68:66.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās ar 16 punktiem bija bijušais Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" leģionārs amerikānis Alekss Renfro. Tikmēr "Panathinaikos" vienībā izcēlās Dimitris Diamantidis, kuram 18 gūti punkti.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un 40 sekundes, kuru laikā gan punktus neguva. Latvietis nerealizēja nevienu no trim saviem tālmetieniem.

Tāpat Blūma rēķinā viena pārtverta bumba, viena kļūda, divas piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Līdz ar zaudējumu "Panathinaikos" ar septiņiem panākumiem 13 mačos ir noslīdējusi uz ceturto vietu E apakšgrupā, kas kārtu pirms grupu turnīra beigām negarantē komandai vietu ceturtdaļfinālā. No E grupas nākamo kārtu ir sasnieguši spāņu basketbola klubi Madrides "Real" un "Barcelona".

Pēdējā grupas spēlē grieķu klubs 9.aprīlī tiksies ar Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas, bet "Alba", kurai arī septiņas uzvaras 13 cīņās, spēkosies ar Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi Electra", kas grupā ar astoņiem panākumiem pakāpusies uz trešo vietu.

Jau ziņots, ka zaudējumu ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - "Top 16" sacensību - 13.kārtas mačā ceturtdien piedzīvoja latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", ko trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs.

"Ņižņij Novgorod" savās mājās ar rezultātu 75:94 (18:29, 24:21, 13:31, 20:13) piekāpās Malagas "Unicaja" vienībai no Spānijas.

No šīs apakšgrupas ceturtdaļfinālam jau kvalificējušās Stambulas "Fenerbahce Ulker" no Turcijas, Krievijas klubs Maskavas CSKA un Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!