Foto: F64

Tā kā komandu skāris rota vīruss, Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" basketbolisti VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) mačā ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu nospēlējuši pat pāri saviem spēkiem, uzskata vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, pēdējā VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā svētdien "VEF Rīga" izcīnīja uzvaru Krasnodarā ar rezultātu 98:95.

"Cīnījāmies, uzvarējām zem groziem, izdarījām mazāk kļūdu," galvenos uzvaras iemeslus pēc mača nosaucis "VEF Rīga" basketbolists Kaspars Bērziņš. "Pretinieki aktīvi uzbruka, un tā viņiem izdevās ilgstoši palikt spēlē, tomēr izšķirošajos brīžos mūsu snaiperi bija nekļūdīgi un izcīnījām uzvaru."

Uzreiz pēc spēles vēl nebija zināms, kas būs "VEF Rīga" pretiniece sacensību astotdaļfinālā, bet vēlāk noskaidrojās, ka Latvijas čempioniem pretī stāsies Kazahstānas klubs "Astana".

"Esam pierādījuši, ka varam uzvarēt jebkuru komandu, vienīgi jākoncentrējas katram mačam," par šo sezonu kopumā izteicies Bērziņš. "Mums būs mēnesis laika, lai sagatavotos šiem mačiem, un lietderīgi izmantosim laiku Latvijas Basketbola līgā (LBL). Mūsu izredzes ir lielas."

"Spēlētāji šodien parādīja lielu basketbola sapratni, un spēle izdevās. Mūs priecē uzvara, jo "Lokomotiv-Kubaņ" ir nopietns klubs un nokomplektēts ļoti spēcīgi," stāstīja Butauts, priecājoties par Krasnodaras kluba panākumiem Eiropas kausa sacensībās un novēlot tam veiksmi atbildes spēlē ar Spānijas komandu "Valencia Basket".

Kā ziņots, pirmajā mačā ar Valensijas klubu pagājušajā otrdienā "Lokomotiv-Kubaņ" izcīnīja uzvaru izbraukumā ar 97:87.

"Tas, ka "Lokomotiv-Kubaņ" joprojām spēlē Eiropā, mūsu uzdevumu, protams, ka atviegloja, tomēr arī mums nebija optimālais sastāvs - komandā plosās rota vīruss un veselie puiši atdeva visus spēkus, iespējams, izdarot pat vairāk, nekā bija viņu spēkos," priecājās Butauts.

"Šosezon mums bijušas arī ļoti labas spēles, bet esam arī zaudējuši mačos, kuros vajadzēja uzvarēt. Tomēr kopumā spēlējam labāk nekā pagājušajā sezonā," uzsvēra lietuviešu speciālists.

"VEF Rīga" astotdaļfināla mači ar "Astana" komandu būs pēc vairāk nekā mēneša. Pirmā cīņa gaidāma 1.maijā Astanā, bet pēc tam komandas 3. un nepieciešamības gadījumā arī 4.maijā sacentīsies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!