Uzvaras punktus FIBA Eirolīgas turnīra spēlē basketbolā sievietēm trešdien izcīnīja Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas komanda Jekaterinburgas UGMK, kā arī Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas Turcijas vienība Stambulas “Fenerbahce”.

Jēkabsone-Žogota palīdzēja UGMK ar rezultātu 85:80 (24:27, 24:19, 22:11, 15:23) savā laukumā pārspēt citu Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray".

Jēkabsone-Žogota nospēlēja 23 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot četrus no sešiem divpunktu metieniem, taču netrāpot abus izpildītos tālmetienus. Vēl viņa izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva vienu kļūdu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Kendisa Pārkere, bet "Galatasaray" komandā ar 28 punktiem izcēlās Diāna Taurasi.

Tikmēr “Fenerbahce” ar Tamani, taču bez Babkinas sastāvā ar rezultātu 79:65 (26-12, 19-14, 25-22, 9-17) pieveica Aijas Brumermanes pārstāvēto Itālijas klubu Skio "Beretta-Famila ".

Tamane šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā viņa guva desmit punktus, realizējot trīs no sešiem divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Tāpat viņa izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un pieļāva vienu kļūdu.

Savukārt Babkina šajā mačā traumas dēļ nepiedalījās.

Tikmēr Brumermane spēlēja tikai vienu minūti, kuras laikā izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Uzvarētājām pa 21 punktam guva Penija Teilore un Ivana Matoviča, kamēr Itālijas vienība labā Šerila Forda sameta 18 punktus.

Vēl vienā cīņā zaudējumu piedzīvoja Aijas Putniņas pārstāvētā Lietuvas vienība Kauņas "Vici-Aistes", kas ar 60:98 (19:31, 16:22, 7:24, 18:21) izbraukumā piekāpās Čehijas klubam Prāgas ZVVZ USK.

Putniņa šajā spēlē laukumā neizgāja.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 19 gūtajiem punktiem bija čehiete Eva Vitečkova, bet "Vici-Aistes" labā 18 punktus guva amerikāniete Amenda Kemezisa.

A grupas kopvērtējumā UGMK komanda ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ir trešajā vietā, bet "Vici-Aistes" ar diviem panākumiem atrodas pēdējā, astotajā, pozīcijā. Tikmēr B grupā “Fenerbahce” astoņām uzvarām tik pat spēlēs ir pirmajā vietā, bet "Beretta-Famila" ar četrām uzvarām deviņās cīnās ir ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!