Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" sestdien VTB Vienotās līgas mačā pret Sanktpēterburgas "Zeņit" neizmantoja savas iespējas uzbrukumā, pēc zaudējuma uzsver rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" sestdien savā laukumā ar rezultātu 77:86 (20:21, 16:26, 16:20, 25:18) zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

"Paldies spēlētajiem par maču, viņi cīnījās līdz galam. Neizmantojām iespējas uzbrukumā. Bija labi metieni, taču netrāpījām daudzus no tiem. Aizsardzībā nospēlējām labi, bet ne visu maču," pēcspēles preses konferencē teica Gailītis.

Sestdienas mačā rīdziniekiem nepalīdzēja vieni no vadošajiem spēlētājiem Mareks Mejeris un Kristaps Janičenoks.

"Viņiem ir nelielas traumiņas, bet drīz varētu būt atpakaļ. Paldies Dievam, Marekam veselības problēmas nav saistītas ar iepriekšējo traumu," pauda Gailītis.

Ne pārāk sekmīgais sezonas sākums jau veicinājis izmaiņas komandas sastāvā - šonedēļ tika pārtraukts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku, bet viņa vietā paņemts tautietis Džebrils Durems, kurš sestdien guva 15 punktus un bija rezultatīvākais mājinieku rindās.

"Ar Duremu esam apmierināti. Viņš priekš jaunpienāceja ir ļoti ātri adaptējies. Man patīk, kā viņš ir iejuties. Iespējams, ka sastāva korekcijas vēl būs. Skatāmies, kas notiek apkārt," atzīmēja Gailītis.

"VEF Rīga" šosezon cietusi zaudējumus visās četrās aizvadītajās Vienotās līgas spēlēs.

"Vilšanās ir tikai par zaudējumu Permas "Parma" vienībai, pārējās komandas bija TOP līmeņa. Protams, šāda bilance nav patīkama, bet tā neliecina par mūsu patieso spēku. Tik slikti metot, ir neiespējami cīnīties pret šādām komandām," skaidroja Gailītis.

Tikmēr Durems atzīmēja, ka komanda spēlējusi ar lielu enerģiju un demonstrējusi labu aizsardzību.

"Otrajā ceturtdaļā pretinieki veica izrāvienu, kamēr mums otrajā puslaikā spēli salauzt neizdevās. Kopumā spēlējām labi un cīnījāmies agresīvi," atklāja Durems, kurš ļoti labi iejuties "VEF Rīga" sastāvā. "Komanda mani uzņēmusi labi. Treneru kolektīvs ir ļoti profesionāls."

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!