Foto: DELFI.ee
Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "VEF Rīga" kapteinis un Latvijas izlases spēlētājs Kristaps Janičenoks pēc atgriešanās dzimtenē ir šokēts par līdzjutēju mazo interesi un zemo spēļu apmeklētību, intervijā izdevumam "Sporta Avīze" teica pats sportists.

Janičenokam pirms šīs sezonas līgums vēl uz vienu gadu bija ar Itālijas B sērijas klubu Venēcijas "Umana Reyer", kurā spēlēja divas iepriekšējās sezonas. Tomēr vasarā Janičenoks nolēma karjeru turpināt Latvijā un pievienojās "VEF Rīga", ar ko noslēdza līgumu uz vienu gadu.

Pēc valstsvienības izgāšanās 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā un ar valstsvienību saistītajiem skandāliem pagājušajā sezonā krasi kritās līdzjutēju interese par basketbolu. Intervijā Janičenoks izteica cerību, ka "VEF Rīga" šajā sezonā spēs atgūt līdzjutēju uzticību, kas ir stipri iedragāta.

"Un vēl es ceru, ka būs vairāk skatītāju. Pagaidām, skatoties tribīnēs, nesaprotu, kas noticis ar Latvijas basketbolu," pārsteigumu pēc pirmo spēļu aizvadīšanas neslēpa Janičenoks. "Manuprāt, tieši skatītāji padara spēli skaistāku. Viņi dod impulsu basketbolistiem, veido gaisotni. Un tad spēle atraisās, izskatās pavisam citādāk pa televizoru un klātienē."

"Galu galā, basketbols jau nav spēlētājiem, tas ir skatītājiem! Tagad brīžiem ir sajūta, ka spēlējam tāpat vien un nevienam tas nav vajadzīgs. Varbūt esmu naivs, taču tiešām uzskatu, ka pieciem septiņiem tūkstošiem Rīgā atnākt uz spēli, kur biļetes nemaksā 20 vai 10 latu, nebūtu problēma. Ja tā nenotiek, tas vien norāda, ka kaut kas galīgi nav kārtībā ar visu sistēmu," uzskata Janičenoks.

"VEF Rīga" kapteinis domā, ka viss esot sācies ar slaveno "atskaiti". Atgādinām, ka pēc Eiropas čempionāta finālturnīra publiskajā telpā parādījās tā brīža izlases menedžera Edgara Buļa atskaite, kas tad pilnībā attainoja visur virmojošās baumas par basketbolistu uzvedību treniņu laikā.

"Agrāk tā nebija. Atceros, ka, atbraucot pēc sezonas un aizejot uz ASK un "Barona" maču, bija skatītāji un īpaša gaisotne. Varbūt ne pilna arēna, taču ne tā, kā tagad: sajūta, ka basketbols kļuvis par pabērnu," skumji secina Janičenoks. "Protams, arī pašiem kaut kas vairāk jādara lietas labā. Smukas reklāmas mums ir, tagad vajag smukas uzvaras."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!