Foto: F64

Latviešu basketboliste Ieva Kubliņa savu karjeru, visticamāk, turpinās spēcīgajā Turcijas komandā Stambulas "Fenerbahce", ziņo portāls "lovewomensbasketball.com".

Kubliņa jau pagājušajā nedēļas nogalē atstāja Ungārijas komandu Ģēras "Hat-Agro UNI", kas pirmdien to apstiprinājusi oficiāli, turklāt uzsvērusi, ka latvietes transfēra dokumentus pieprasījusi "Fenerbahce".

Kā ziņots, kopā ar Kubliņu komandu atstāja arī amerikāņu viesspēlētāja Čeja Šegoga, kura karjeru turpinās Francijas vienībā "Toulouse". Kā galvenais iemesls abu spēlētāju aiziešanai no komandas tiek minētas vienības finansiālās problēmas, kuru dēļ basketbolistēm ievērojami kavējusies algu izmaksa.

"Hat-Agro UNI" komanda šosezon sacenšas vietējā līgā un FIBA Eirolīgas turnīrā. Ungārijas līgā Kubliņa bija savas komandas labākā punktu guvēja ar vidēji gūtiem 12,8 punktiem, bet deviņās FIBA Eirolīgas cīņās latviete vidēji izcēlās ar 11,1 punktu un 6,6 atlēkušajām bumbām.

"Fenerbahce" pašlaik ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu FIBA Eirolīgas B apakšgrupas kopvērtējumā, bet vietējā čempionātā ar 13 panākumiem 13 cīņās atrodas līderpozīcijā.

Zīmīgi, ka nākamais mačs "Fenerbahce" vienībai jāaizvada tieši Ungārijā, trešdien FIBA Eirolīgas ietvaros sacenšoties ar Šopronas "UNIQA Euroleasing".

Savas karjeras laikā centra spēlētāja pārstāvējusi dažādas ASV, Ungārijas, Lietuvas, Francijas, Krievijas, Čehijas un Latvijas komandas.

Kā ziņots, 2011.gada vasarā Kubliņa paziņoja, ka vairs nespēlēs Latvijas valstsvienībā.

Latvijas izlasē sportiste spēlēja kopš 2003.gada. 122 valstsvienībā aizvadītajās spēlēs Kubliņa guva 1310 punktus, kas ir ceturtais augstākais rādītājs starp visām basketbolistēm. Viņa piedalījās 2005., 2007., 2009. un 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīros, kā arī 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!