Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" piektdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 102:107 (20:16, 17:17, 24:18, 14:24, 15:15, 12:17) otrajā pagarinājumā zaudēja Lietuvas klubam Prieņu-Birštonas "Vytautas", tā arī nespējot šai vienībai sagādāt pirmo neveiksmi turnīrā.

"Liepāja"/"Triobet" labā 22 punktus iemeta Toms Leimanis, bet ar 18 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām izcēlās amerikāņu leģionārs Zeks Stīvens.

Lai gan dueli labāk iesāka liepājnieki, izvirzoties vadībā ar 16:4, pretiniekiem izdevās izlīdzināt cīņas gaitu, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar 37:33 par labu "Liepāja"/"Triobet". Arī otro spēles daļu veiksmīgāk uzsāka mājinieki no Kurzemes, izvirzoties vadībā ar desmit punktiem, bet pamatlaika izskaņā "Vytautas" atguvās un spēja panākt pagarinājumu.

Pirmajā pagarinājumā "Liepāja"/"Triobet" ieguva piecu punktu pārsvaru (85:80), bet nespēja to nosargā, turklāt četras sekundes pirms tā beigām Lietuvas komanda iemeta tālmetienu un panāca 90:90. Tādejādi tika izspēlēts vēl viens papildlaiks, bet tā izskaņā labāk nospēlēja "Vytautas", tiekot jau pie kārtējās uzvaras.

Abas komandas BBL turnīra ietvaros tikās jau 25.novembrī, kad ar 89:60 savā laukumā pārāki bija "Vytautas".

Liepājnieki ar 11 uzvarām 13 spēlēs patlaban ir "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) līderi. Tikmēr "Vytautas" ar astoņiem panākumiem 13 spēlēs ir Lietuvas čempionāta trešā spēcīgākā vienība.

Kā zināms, "Liepāja"/"Triobet" uz pārbaudes laiku piesaistījusi amerikāņu saspēles vadītāju Entoniju Holideju, kurš gan piektdienas mačā laukumā nedevās, bet paredzams, ka viņš aizvadīs jau nākamo BBL spēli pret Igaunijas klubu TTU.

BBL B apakšgrupā līdere ar astoņām uzvarām astoņās cīņās ir "Vytautas", bet ar pieciem panākumiem stabilā otrajā vietā seko "Liepāja"/"Triobet". Aiz tām trešajā pozīcijā ar četrām uzvarām seko "Jēkabpils" un Rakveres "Tarvas", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība ar trim uzvarām deviņos mačos ir tikai sestā.

Savukārt A grupā kopvērtējuma līdere ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ir Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis" komanda, kurai ar sešiem panākumiem septiņās spēlēs seko "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr "Barons"/LDz ar vienu uzvaru septiņos mačos ir priekšpēdējā, sestajā, pozīcijā.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!