Foto: F64

Francijas U-16 basketbola izlase Rīgā notikušajā Eiropas čempionāta finālspēlē pret Latvijas vienaudžiem nospēlējusi ļoti gudri, sarunā atzina viena no Latvijas izlases līderēm Aija Putniņa.

Kā zināms, Latvijas kadetu valstsvienība sestdien savās mājās notikušā Eiropas čempionāta finālā ar 53:78 piekāpās Francijai, tiekot pie sudraba godalgām.

"Francija spēlēja ļoti piezemēti un gudri, apspēlējot mūsu zonas aizsardzību gan pa vidu, gan cauri "mirušajai zonai". Mūsu spēlētājiem, iespējams, pietrūka pieredze, bet, protams, no sešpadsmitgadīgiem puišiem to nevar gaidīt," pēc spēles atzina basketboliste. "Latvieši malači un nocīnījās, kaut arī neiekrita savi metieni."

Putniņa īpaši uzslavēja Latvijas izlases saspēles vadītāju Kristeru Zoriku. "Viņš spēli vadīja tiešām labi un bija komandas stiprais punkts."

"Kopumā Latvijas izlases vadošie spēlētāji izskatījās ļoti spēcīgi individuāli. Biju patīkami pārsteigta par viņiem," teica basketboliste.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā bija iekļuvusi ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējās pirmoreiz.

Tāpat šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāda no Latvijas izlasēm cīnījās Eiropas čempionāta finālā. 2013.gadā Latvijas U-20 izlase aizspēlējās līdz kontinenta U-20 meistarsacīkšu finālam, kurā ar 60:67 piekāpās Itālijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!