Otrdien Rīgā, viesnīcā „Reval Hotel Rīdzene” tikās SEB Baltijas Basketbola Līgas vadība un astoņi spēcīgākie SEB BBL 1.divīzijas klubi - Kauņas "Žalgiris", Viļņas "Lietuvos Rytas", Ventspils "Ventspils", Viļņas "Sakalai", Tallinas "Ehitustooriist", Rīgas "Barons/LU", Valmieras "Valmieras Piens” un Tartu "TU/Rock”, informēja SEB BBL preses dienests.
SEB BBL pirmā pussezona tika novērtēta par sekmīgu, kā arī tika iezīmētas galvenās vadlīnijas, kā līgas darbs tiks organizēts nākotnē. Proti, lai klubi iegūtu stabilitāti sportiskā un finansiālā darba organizēšanai, ar esošajiem un potenciālajiem sponsoriem tiks risinātas sarunas par līgumu slēgšanu vismaz uz trim gadiem.

2005/06.gada sezonā BBL piedalīsies 10 komandas (5 no Lietuvas, 3 no Latvijas un 2 no Igaunijas). Nākotnē komandu skaits var tikt palielināts līdz divpadsmit.

Tika nolemts, ka ir jāizstrādā noteikumi sportiskā principa ievērošanai, lai zemāko līgu klubiem būtu iespēja cīnīties par spēlēšanu BBL.

Tāpa jāizstrādā priekšlikumi BBL kā atsevišķas organizācijas izveidošanai ar augsti profesionāliem darbības principiem.

Jāizstrādā minimālie noteikumi klubiem, kas piedalīsies BBL sacensībās – piemēram, zāles atbilstība noteiktiem standartiem, mārketinga principi.

BBL sacensības jātiesā labākajiem tiesnešiem no visām trim valstīm.

Vadlīnijas atbalstīja visu klātesošo klubu pārstāvji un SEB BBL vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!