Foto: LETA

Ja Latvijas U-16 basketbola izlasei būtu vēl trīs spēles ar Francijas vienaudžiem, tā izcīnītu vismaz divas uzvaras, tomēr Eiropas čempionāta fināla dienā pretinieki bija labāki, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Kā zināms, Latvijas kadetu valstsvienība sestdien savās mājās notikušā Eiropas čempionāta finālā ar 53:78 piekāpās Francijai, tiekot pie sudraba godalgām.

2010.gadā Liepājā Latvijas U-20 basketbolistes tika pie bronzas godalgām, bet pērn Rīgā Latvijas U-18 puišu izlase izcīnīja ceturto vietu.

"Organizējot sacensības savās mājās, cenšamies izvēlēties vecuma grupu, kurā varam pretendēt uz panākumiem. Parasti arī savās mājās bijuši labi rezultāti," sarunā izteicās Šneps, atzīstot, ka šī vecuma grupa labi izskatījusies jau U-14 vecumā, kad iekļuvusi trijniekā čempionu kausā Maskavā čempionu kausā tika trijniekā, kā arī sekmīgi spēlē Eiropas Jaunatnes basketbola līgā (EJBL).

Kopš 2001.gada Latvija uzņēmusi deviņus starptautiska līmeņa nacionālo izlašu čempionātus. Šis bija astotais gads pēc kārtas, kad šādas sacensības notiek Latvijā. Ja Liepājā sacensības risinājās jau sesto gadu pēc kārtas, Ogrē šāda līmeņa turnīrs notika pirmoreiz vēsturē.

"Finālā puiši bija sadeguši, nedaudz izšāvušies, bet Francija spēlēja ļoti labi. Ja būtu vēl trīs spēles, mēs vismaz divas vinnētu, bet šoreiz nebija mūsu diena," piebilda Šneps, uzskatot, ka čempionātā iegūtā pieredze Latvijas puišiem sniegs papildus motivāciju.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā bija iekļuvusi ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējās pirmoreiz.

Tāpat šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāda no Latvijas izlasēm cīnījās Eiropas čempionāta finālā. 2013.gadā Latvijas U-20 izlase aizspēlējās līdz kontinenta U-20 meistarsacīkšu finālam, kurā ar 60:67 piekāpās Itālijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!