Foto: AFP/Scanpix

Lielisku spēli Vācijas basketbola čempionāta izslēgšanas spēļu pusfināla sērijas trešajā mačā sestdien aizvadīja latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš ar 28 punktiem kaldināja Bambergas "Brose Baskets" iekļūšanu turnīra finālā.

Pusfināla sērijas trešajā mačā "Brose Baskets" savā laukumā ar 90:70 (17:14, 25:16, 22:26, 26:14) apspēlēja Ulmas "Ratiopharm" vienību, sērijā līdz trim panākumiem uzvarot ar 3-0.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 55 sekundes, pamanīdamies gūt 28 punktus.

Latvietis realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un visus astoņus soda metienus. Tāpat Strēlnieka rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda un trīs piezīmes, kas ļāva tikt pie 30 efektivitātes punktiem.

Strēlnieks kļuva par šī mača rezultatīvāko basketbolistu.

"Brose Baskets" pēdējo reizi Vācijas finālā spēlēja pirms diviem gadiem, kad arī izcīnīja titulu. Kopā Bambergas klubs vietējā čempionātā triumfējis sešas reizes.

Otrajā pusfināla sērijā starp Berlīnes "Alba" un Minhenes "Bayern" komandām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Kā zināms, Vācijas čempionāta ceturtdaļfinālā Bambergas klubs sērijā ar 3-0 pieveica Ludvigsburgas "MHP Riesen" vienību.

Tieši "Brose Baskets" basketbolisti tika kronēti par bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem, jo 34 spēlēs izcīnīja 29 uzvaras, bet otro vietu ar 28 panākumiem ieņēma spēcīgā "Alba" vienība. Savukārt trešajā vietā sezonu ar 26 uzvarām noslēdza "Bayern" basketbolisti.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlēja arī Eiropas kausa sacensībās, kur astotdaļfinālā divu spēļu summā piekāpās Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomkotiv-Kubaņ".

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš, tāpat kā Strēlnieks, nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!