Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu ULEB Eirolīgas otrā posma jeb "Top 16" kārtas mačā piektdien piedzīvoja latviešu saspēles vadītāja Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempione basketbolā Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar 71:76 (17:20, 20:15, 12:21, 22:20) piekāpās Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki".

Vecvagars šajā mačā laukumā pavadīja deviņas minūtes un 15 sekundes, gūdams divus punktus. Latvijas basketbolists realizēja abus soda metienus, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz kļūdījās, nopelnīja divas piezīmes un divreiz uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretiniekus.

Cīņu Vecvagars noslēdza ar četriem efektivitātes punktiem.

Mača pirmo daļu abas komandas aizvadīja līdzvērtīgā cīņa, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar "Žalgiris" vienības divu punktu pārsvaru - 37:35. Otrais puslaiks Kauņas klubam nebija tik sekmīgs, turklāt pamatlaika izskaņā Lietuvas čempioni nonāca iedzinējos pat ar 17 punktiem (55:72). Tomēr pēc tam "Žalgiris" basketbolisti veica nelielu izrāvienu, kas tai ļāva pietuvoties sāncenšiem, bet ne viņus panākt.

"Himki" sastāvā 17 punktus šajā mačā iemeta pazīstamais amerikāņu aizsargs Tairīss Raiss, kamēr "Žalgiris" rindās tikpat sameta Edgars Ulanovs.

F apakšgrupas kopvērtējuma vadībā ar 12 spēlēs gūtām astoņām uzvarām atrodas Krievijas grands Maskavas CSKA un Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa". Seši panākumi 11 spēlēs ir pašreizējajiem ULEB Eirolīgas čempioniem Madrides "Real" no Spānijas, bet tikpat panākumus 12 mačos guvušas "Himki", Barselonas "Lassa" no Spānijas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets". Septītā ar pieciem panākumiem 11 mačos ir Grieķijas komanda Pireju "Olympiacos", kamēr pēdējā ar divām uzvarām 12 spēlēs ir "Žalgiris".

Savukārt E apakšgrupas mačā uzvaru piektdien guva Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas, kas savā laukumā ar 89:59 (22:13, 22:17, 27:13, 18:16) negaidīti sagrāva Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Uzvarētāju sastāvā 18 punktus iemeta Marko Arapovičs.

E apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar desmit uzvarām 12 cīņās atrodas tieši "Fenerbahce" basketbolisti, bet astoņas uzvaras 12 spēlēs ir Krievijas komandas Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Grieķijas granda Atēnu "Panathinaikos" kontā, bet tikpat mačos septiņas uzvaras izcīnījusi Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas. Piektā ar piecām uzvarām 11 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas, ar trim panākumiem seko Spānijas vienība Malagas "Unicaja", Turcijas komanda "Darussafaka Dogus" un "Cedevita".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!