Foto: DELFI

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" spēlētājs Jānis Timma, kurš aizvadītajā nedēļā kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu un turnīra finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, gaidāmajā vasarā plāno pieteikties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

Kā Timma stāstīja televīzijas kanāla TV6 raidījumam "Overtime", tad pēc sezonas "Ventspils" komandā viņš piedalīsies NBA rīkotajā nometnē, bet tad pieteiksies draftam un mēģinās iekļūt NBA.

"Pēc sezonas būs nedaudz laika atpūtai, bet tad es braukšu uz NBA "Eurocamp", kas no 10.līdz 12. jūnijam notiks Trevīzo. Tad es došos uz Ameriku," par saviem vasaras plāniem stāstīja Timma.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Timma kļuva par BBL čempionu, kā arī tika atzīts par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju. BBL čempionātā viņš 19 spēlēs vidēji guva 10,6 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,8 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra 12 spēlēs viņa kontā 6,5 punkti, 4,3 atlēkušās bumbas un 3,1 rezultatīva piespēle. Vēl "Aldaris" Latvijas basketbola līgā (LBL) šogad viņš aizvadījis 16 spēles, vidēji gūstot 13, 6 punkts, izcīnot 5,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,9 piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!