Foto: F64

Itālijas klubs Venēcijas "Reyer" ir ļoti daudzveidīga komanda ar izteiktām snaiperēm un agresīvo latvieti Aneti Šteinbergu sastāvā, Latvijas čempionvienības "TTT Rīga" pretinieces FIBA Eirolīgas kvalifikācijā raksturoja galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"TTT Rīga" otrdien, 9. oktobrī, pulksten 19:30 savā laukukā FIBA Eirolīgas kvalifikācijas spēlē tiksies "Reyer" basketbolistēm, kuras pagājušajās sezonā spēlēja Eiropas kausa finālā.

"Par Venēcijas klubu zinām daudz, taču pilnu informāciju varēs iegūt tikai otrdienas spēlē. "Reyer" pārbaudes spēles aizvadīja bez Anetes Šteinbergas, savukārt Itālijas līgā var pieteikt trīs leģionāres, tādēļ sestdienas cīņā Turīnā nespēlēja amerikāniete Gorī un austrāliete ar Itālijas pasi Čabatone. Venēcija ir ļoti daudzveidīga komanda," "TTT Rīga" preses dienestam sacīja Zībarts. "Tajā ir divas izteiktas snaiperes – amerikāniete Džolīna Andersone un Čabatone, turklāt abas var doties agresīvos garāmgājienos. Ir agresīvs uzbrucējs, kurš var uzbrukt no ārienes un soda laukumā – Latvijas valstsvienības līdere Anete Šteinberga."

"Piektā numura pozīcijā ir lielā Marija Guliča. Vācu spēlētājai būs pirmā sezona Eiropā, taču viņa aizvadīja ļoti labu pēdējo gadu NCAA un šovasar debitēja WNBA klubā "Phoenix Mercury". Kā ceturtais un piektais numurs var spēlēt arī Ungārijas pasi ieguvusī Gorī. Ārējā līnijā ir divas itāliešu saspēles vadītājas – augumā lielā Gaja Gorīni un mazā, taču ļoti ātrā saspēles vadītāja Debora Karandželo. Atšķirībā no mums, "Reyer" kopā trenējas vairāk nekā mēnesi, kā arī piedalījās pārbaudes turnīrā Grieķijas pilsētā Lefkadā," viņš turpināja.

Zībarts uzsvēra, ka TTT sastāvs komplektēts ar domu par spēlēšanu Eirolīgā. "Kvalificēšanās Eiropas klubu stiprākajam turnīram ir gan treneru, gan spēlētāju mērķis. Spēlēšana Eirolīgā dotu neatsveramu pieredzi, turklāt, savā grupā iekļūstot "Top 6", rastos iespēja pagarināt sezonu izslēgšanas spēlēs," uzsvēra Zībarts.

"TTT Rīga" un "Reyer" pāra uzvarētājas divu spēļu summā sezonu turpinās Eirolīgas B grupā, sacenšoties pret Kurskas "Dynamo", Aijas Putniņas pārstāvēto "Avenida", Šarlvilas "Carolo Flammes", Stambulas "Fenerbahce", Antākijas "Hatay", "Sopron Basket" un Pirejas "Olympiacos" vai Krakovas "Wisla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!