Foto: Publicitātes foto
No 11. līdz 15. jūnijam Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) norisinājās ikgādējā "3 punktu" basketbola nometne. Tajā vairāk nekā 120 dalībnieki katru dienu ne tikai izbaudīja basketbolu visdažādākajos veidos, bet arī tikās ar Latvijas labākajiem basketbolistiem, tostarp Jāni Blūmu un Aneti-Jēkabsoni-Žogotu.

Dalībnieki pēc vecuma un iemaņām tika sadalīti trīs grupās – jaunākie trenējās un spēlēja NBA līgā, 13 un 14 gadus vecajiem piederēja NCAA līgas vārds, bet vecākie nometnes dalībnieki tika sadalīti Eirolīgas komandās. Katru dienu norisinājās divi treniņi, kuros vairāk nekā 18 treneri strādāja pie dažādām basketbola pamatlietām un to attīstīšanas. Tāpat ik dienu katrā līgā notika Vasaras līgas spēles un konkursi. Tika aizvadīta arī aizraujoša Zvaigžņu spēle, kur piedalījās pašu dalībnieku ievēlētie spēlētāji ikvienā vecuma grupā.

Katru dienu pie dalībniekiem ieradās dienas viesis. Starp tiem bija arī basketboliste Ieva Veinberga, kura nometnē jau otro gadu pēc kārtas strādāja arī par treneri. Tāpat ar dalībniekiem tikās Eirolīgas čempione, WNBA spēlētāja, 2007.gada Eiropas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura apliecināja, ka vēlas nākotnē atkal pārstāvēt Latvijas izlasi un arī uzdāvināja jaunu sporta apavu pāri vienai no labākajām nometnes dalībniecēm – meitenēm.

2011.gada Spānijas vicečempions, Latvijas izlases kapteinis un līderis Jānis Blūms, kura dēls nometnē spēra pirmos soļus basketbolā, dalībniekiem ne vien dalījās savā pieredzē, bet arī konkursos izspēlēja savu Latvijas izlases un Bilbao kluba formastērpu, kā arī jaunu botu pāri. Kristaps Janičenoks un Jānis Strēlnieks stāstīja par savām gaitām basketbolā un kopā ar dalībniekiem piedalījās konkursos.

Savukārt viens no pasaules labākajiem "Slam Dunk" meistariem Kristaps Dārgais piedalījās "adidas" eksperimentā, izmēģinot jauno tehnoloģiju "miCoach", kas ļauj veikt mērījumus par katra sportista individuālo darbību spēles vai treniņa laikā. Protams, neizpalika arī Dārgā "dankošanas" paraugdemonstrējumi. Ar lekciju uzstājās arī Cēsīs dzīvojošais amerikāņu treneris Marks Vimberlijs.

Pateicoties "Swedbank" Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas atbalstam, otrās nometnes dienas noslēgumā ikviens dalībnieks kopā ar draugiem vai vecākiem un treneriem devās uz Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības pirmo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. "3 punktu" nometnes atbalsts ļāva mūsu basketbolistēm izcīnīt pārliecinošu uzvaru pār itālietēm un sākt atlases turnīru ar pozitīvām emocijām.

Par treneriem "3 punktu" nometnē 2012. gadā strādāja: Edijs Šlesers, Adrians Flins (Skotija), Žanis Peiners, Mārtiņš Dombrovskis, Mets Kārnijs (ASV), Andrejs Siliņš, Krists Pīternieks, Rihards Zēbergs, Ieva Veinberga, Laura Audere, Gunārs Gailītis, Kristians Broks, Ingars Aizpurs, Mārtiņš Līcis-Līcītis, Zane Grava, Dzintars Smalcis, Bruno Visockis, Mārcis Vītols, Mikus Pētersons, Andris Misters, Ēriks Visockis.

""3 punktu" nometne bija vienreizēja - tā pulcināja basketbola mīļotājus no visas Latvijas, un piecās dienās mēs aizvadījām neskaitāmus treniņus, spēles un basketbola konkursus. Tas viss deva rezultātu - dalībnieki bija entuziasma pilni pat pēc piektās smagās dienas un lūdza pat pagarināt nometni," sajūsmā par izdevušos nometni bija tās vadītājs, LU galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis."Liels paldies un atzinība pienākas treneru korpusam, kas šajā nometnē bija vēl kuplāks - 20 treneri visas piecas dienas aizvadīja ar izcilu entuziasmu un mācīšanu. Vēl milzīgs paldies jāsaka visiem dienas viesiem, kas dalījās ar savu dzīves pieredzi un pat bija paši sarūpējuši balvas. Bija liels gods parunāties ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu, kas viennozīmīgi ir viena no izcilākajām basketbolistēm pasaulē. Bērniem tā bija vienreizēja iespēja. Nedrīkstu aizmirst pateikties arī lieliskajam Olimpiskajam sporta centram, "Swedbank" Latvijas JaunatnesBbasketbola līgai un "adidas", bez kuriem šis projekts nebūtu iespējams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!