Foto: FIBA
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar vienu panākumu divās spēlēs uzsākusi 2021. gada Pasaules tūres pirmo posmu Dohā, no savas apakšgrupas izkļūstot kā otrā labākā komanda.

Latvijas basketbolisti B grupas turnīra pirmajā spēlē pārspēja Edmontonas komandu – rezultāts 21:20.

Līdz 13:13 cīņa ritēja punkts punktā, abām komandām uzbrukumā darbojoties labāk, nekā aizsardzībā. Tad "Rīgai" izdevās svarīgs izrāviens – 16:13, 20:14, taču punktu pielikt neizdevās. Kanādieši desmit sekundes pirms beigām neizmantoja iespēju uzvarēt, no diviem sodiem iemetot vienu, bet pēdējo vārdu teica Kārlis Lasmanis – 21:20, raksta Latvijas Basketbola savienība (LBS).


Otrajā dienas spēlē "Rīga" ar rezultātu 17:18 piekāpās Nīderlandes "Amsterdam".

Pretinieki sāka ar 3:0, un tikai pēc pusotras spēlētas minūtes pirmo grozu guva rīdzinieki. Pēc diviem pēc kārtas precīziem tālmetieniem Nīderlandes vienība bija priekšā jau ar 8:3.

Rīdzinieki pārslēdzās uz tuvajiem metieniem, un tas nesa augļus. Pēc teicamas Lasmaņa piespēles Čavaram nekas cits neatlika kā iemest bumbu grozā no groza apakšas, panākot 7:8 un liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu.

Pēc Mieža trīspunktu gājiena "Rīga" pirmoreiz mačā izvirzījās vadībā – 12:11, taču arī turpinājumā nelielā vadībā priekšā pārsvarā bija nīderlandieši. Pēdējai izspēlei latviešiem bija 2,3 sekundes, taču Lasmaņa divpunktnieks nebija precīzs – 17:18.

Pēdējā spēle grupā aizritēja, savā starpā tiekoties Amsterdamas un Edmontonas komandām. Pārāka ar rezultātu 16:12 izrādījās "Amsterdam", kas tādējādi izcīnīja pirmo vietu grupā, otrajā pozīcijā atstājot rīdziniekus.

Tādējādi ceturtdaļfinālā "Rīga" basketbolistiem jātiekas ar D apakšgrupas uzvarētāju "Graz" no Austrijas, kas pārsteidzoši pieveica gan "NY Harlem", gan "Princeton" komandu no ASV. Spēle paredzēta sestdien pulksten 15.55.

Spēles bija vērojamas Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) vietnē "YouTube" platformā.

"Rīga" uz Kataru devusies iespējami labākajā sastāvā – Naurim Miezim, Kārlim Lasmanim un Agnim Čavaram atkal pievienojies Edgars Krūmiņš, kuru pirms divām nedēļām Sanktpēterburgā notikušajā turnīrā aizstāja Artūrs Strēlnieks.

Latvijas izlases un "Rīgas" treneris Raimonds Feldmanis klāsta: "Sanktpēterburgā Krūmiņu pietaupījām, lai neriskētu padziļināt mikrotraumu. Tagad veselība nostiprināta, bet par Edgara labo sportisko formu pārliecinājāmies pagājušās nedēļas beigās notikušajā Latvijas izlases dalībnieku pārbaudes turnīrā."

"Kopā ar Latvijas Olimpiskās vienības speciālistiem sagatavots gatavošanās plāns līdz pat 31. maijam, kad Grācā sāksies olimpiskais kvalifikācijas turnīrs. Treniņprocess notiek saskaņā ar šo plānu un labākā sportiskajā forma jāsasniedz vēlāk. Tas izpaudās arī Sanktpēterburgā, kur vismaz pirmajos mačos vīriem kājas nebija tik veiklas, kā parasti. Tomēr uzvarēt gribas katrā spēlē un tā komanda noskaņojas arī Dohas turnīrā," skaidro treneris.

Pasaules tūres pirmajā posmā piedalās faktiski visas iepriekšējās sezonas favorītu komandas, ieskaitot pasaules ranga līdervienību Serbijas "Liman", kas izlikta ar 1. numuru. Seko "Rīga", Serbijas "Ub", kā arī divas ASV komandas – "NY Harlem" un "Princeton".

FIBA apstiprinātajā Pasaules tūres kalendārā patlaban vēl ir tikai viens turnīrs Debrecenā, kas notiks augusta beigās. Neoficiāli zināms, ka notiek pārrunas ar potenciālajiem posmu rīkotājiem, bet pagaidām Latvijas basketbolistu gatavošanās plānā ietvertas tikai oficiāli apstiprinātas sacensības. Pēc atgriešanās no Dohas paredzēta līdzdalība turnīrā Sanktpēterburgā, pēc tam treniņi un pārbaudes spēles Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!