Foto: F64

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja nolēmusi neiekļaut nevienu jaunu sporta veidu 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu programmā, jo tas radīšot papildus finansiālo slogu spēļu rīkotājiem, vēsta ārzemju mediji.

Uz pievienošanos olimpiskajiem sporta veidiem cerēja 3x3 basketbols jeb strītbols, trīs velosporta disciplīnas, kā arī jauktā triatlona stafete un jaukto komandu sacensības džudo. Paredzams, ka šos sporta veidus iekļaus nākamajās, 2020. gada spēlēs, raksta portāls "insidethegames".

"Mēs esam ļoti sarūgtināti, ka 3x3 basketbols netiks izskatīts kā olimpiskais sporta veids," paudis FIBA preses sekretārs. "Uzskatām, ka strītbols ir ļoti aizraujoša disciplīna, kas piedāvā unikālu sporta un urbānās kultūras apvienojumu un lieliski iederētos Olimpiādē, jo atbilst SOK prasībām par spēļu atjaunināšanu un modernizēšanu. FIBA būs gatava iesniegt pieteikumu 3x3 basketbola iekļaušanai olimpisko spēļu programmā, tiklīdz šāda iespēja radīsies."

Tādējādi Riodežaneiro Olimpiādē tiks izspēlēti 306 medaļu komplekti, kas ir par četriem vairāk kā Londonas spēlēs pērn, jo programmā iekļauts regbijs 7 un golfs, kurā piedalīsies vīriešu un sieviešu komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!