Foto: AP/Scanpix

Līdz ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas "Warriors" centra spēlētājam Festuss Ezeli veikto ceļgala operāciju un tai sekojošo atveseļošanos vismaz pusgada garumā tiek vērtēta latviešu basketbolista Andra Biedriņa loma nākamajā sezonā laukumā, taču viņa līdzšinējais sniegums izpelnījies asu kritiku.

Biedriņa konkurents spēles minūtēm laukumā Ezeli labās kājas ceļgalu sastiepa šīs sezonas regulārā čempionāta izskaņā, tomēr palika sastāvā līdz pat komandas izkrišanai no izslēgšanas spēļu turnīra. Pēc veiktās operācijas viņa atgriešanās laukumā tiek prognozēta, ātrākais, ap Ziemassvētkiem.

"Lai gan Ezeli loma laukumā bija ierobežota, viņa ievainojums var atstāt ievērojamu iespaidu uz "Warriors" sniegumu laukumā un lēmumiem sezonas pārtraukumā," raksta interneta vietne "Bluemanhoop.com".

"Ezeli bija primārais starta centra Endrjū Boguta aizstājējs, uzsākot 41 spēli sākumsastāvā, kamēr Boguts atveseļojās no potītes traumas. Ezeli esot laukumā, "Warriors" simts uzbrukumos vidēji guva 104,2 punktus, bet savā grozā iemest ļāva 105,1 punktu. Daudzas minūtes, kuras Boguts pavadīja uz rezervistu soliņa, viņu aizstāja Deivids Lī un Karls Lendrijs nevis Ezeli vai Biedriņš, kuri ir patiesie centra spēlētāji-rezervisti. Tā kā sagaidāms, ka Lendrijs atteiksies no savas četru miljonu dolāru iespējas nākamajā sezonā, "Warriors" vairs nevarēs paļauties uz viņa potenciālu uzbrukumā," vietne analizē efektīvu rezerves centra spēlētāju trūkumu "Warriors" sastāvā.

"Lendrijam un Ezeli neesot pieejamiem, Biedriņš ir vienīgais "Warriors" spēlētājs, kurš aizvadītajā sezonā pavadījis nozīmīgas minūtes laukumā aiz Boguta centra pozīcijā. Lai gan "Warriors" līdzjutējiem nav jāatgādina, ka šīs minūtes nebija nekāds panākums. Biedriņam esot laukumā, "Warriors" simts uzbrukumos vidēji zaudēja pretiniekiem 5,7 punktus, īpaši tāpēc, ka dramatiski samazinājās produktivitāte uzbrukumā. Biedriņam neesot laukumā, komanda simts uzbrukumos guva 107,5 punktus, bet, esot laukumā, - 93,3 punktus," tiek kritizēta Biedriņa lietderība.

Vietne uzskata, ka Biedriņš pēc aizsega veidošanas kādam no savas komandas spēlētājiem pēc tam neiesaistās uzbrukumā, tādējādi ļaujot pretinieku aizsardzībai pilnībā ignorēt vienu spēlētāju un palielinot spiedienu uz pārējiem četriem. Tāpat ne bez ievērības palikuši viņa sliktie rādītāji, izpildot soda metienus.

Biedriņš tiek kritizēts arī par atlēkušo bumbu izcīnīšanas statistiku. "Atlēkušo bumbu izcīnīšana tiek uzskatīta par Biedriņa vērtīgāko prasmi. Taču "Warriors" kopējais izcīnīto atlēkušo bumbu rādītājs ir par 2,3 procentiem labāks, ja Biedriņa nav laukumā," raksta "Bluemanhoop.com".

Šajā sezonā latviešu basketbolists vidēji ik spēlē guva 0,5 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas, bet no soda līnijas bija precīzs 30,8% metienu.

Vietne uzskata, ka Ezeli trauma var piespiest "Warriors" vai nu noslēgt jaunu līgumu ar Lendriju, vai arī meklēt kādu citu spēlētāju. Tā kā klubs jau ir sasniedzis algu griestus, "Warriors" būšot jāmeklē kāds vidēja līmeņa spēlētājs-brīvais aģents, kura iegādei līgas nosacījumu ļauj tērēt līdz pieciem miljoniem dolāru (2,65 miljoniem latu).

Kā ziņots, "Warriors" šosezon tikai otro reizi kopš 1994.gada spēja kvalificēties NBA izslēgšanas spēlēm. Rietumu konferences pusfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 tika atzīts nākamo līgas finālistu Sanantonio "Spurs" pārākums.

Jau vēstīts, ka Biedriņš izmantos savā līgumā noteikto iespēju un spēlēs "Warriors" rindās arī nākamajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!