Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Vašingtonas "Wizards" Bredlijs Bīls šovasar grasās kļūt par brīvo aģentu, vēsta apskatnieks Maikls Skoto.

Bīlam ir iespēja izvēlēties turpināt pašreizējo līgumu arī uz nākamo sezonu, par kuru viņš saņemtu 36,4 miljonus dolāru (34,7 miljonus eiro). Tomēr prognozējams, ka viņš no tā atteiksies un kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, lai vasarā varētu noslēgt ienesīgāku ilgtermiņa vienošanos.

Kļūstot par brīvo aģentu, Bīls šovasar ar "Wizards" var parakstīt piecu gadu līgumu par kopējo summu 247 miljoni dolāru (235 miljoni eiro), kamēr citas komandas var piedāvāt maksimums 183,6 miljonus dolāru (175 miljonus eiro) četros gados.

Tiesa, šādai informācijai Bīls tviterī atbildēja daudznozīmīgi, taču apskatnieki plaši pieļauj, ka aizsargs šovasar kļūs par brīvo aģentu.

Bīls aizvadītajā sezonā rokas traumas dēļ izlaida noslēdzošās 33 regulārā čempionāta spēles, bet 40 mačos vidēji iemeta 23,2 punktus un veica 6,6 rezultatīvas piespēles. Gadu laikā viņa vārds vairākkārt figurējis baumās par potenciālajiem maiņu darījumiem, taču basketbolists tik un tā palicis Vašingtonā.

Ja Bīls parakstīs ilgtermiņa līgumu ar "Wizards", viņš varēs spēlēt kopā ar Porziņģi, kurš Vašingtonā ieradās brīdī, kad aizsargs jau bija guvis traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!