Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva 11 punktus, kas palīdzēja Vitorijas "Baskonia" tikt pie panākuma.

"Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 88:82 (14:19, 23:14, 18:25, 33:24) uzvarēja Madrides "Real".

Kurucs, aizvadot otru rezultatīvāko maču šajā sezonā, laukumā bija 20 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā, realizējot trīs no četriem divu punktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un divus soda metienus, izcēlās ar 11 gūtajiem punktiem.

Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pa reizei pazaudēja un pārtvēra bumbu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, izprovocēja divus pretinieku sodus, sakrāja +/- rādītāju -2 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Mājinieku panākumu sekmēja Daltons Homess, kurš ar 24 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais, kamēr vēl 13 punktus pievienoja Mets Kostello.

Madrides vienībā ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Gabriels Deks, bet Geršons Jabusele sakrāja 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka svētdien Rodiona Kuruca un Daira Bertāna pārstāvētā Seviljas "Real Betis" savā laukumā ar rezultātu 71:79 (15:20, 20:23, 20:20, 16:16) piekāpās "Girona".

Pēc piecām spēļu kārtām "Baskonia" ar trīs panākumiem ieņem piekto vietu. Rodija Mačohas "Fuenlabrada" ar divām uzvarām atrodas 14.vietā, par vienu pozīciju zemāk seko "Real Betis" ar vienu panākumu, Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi" ar vienu uzvaru ierindojas 17.pozīcijā, bet Riharda Lomaža Saragosas "Casademont", kas pagaidām uzvaras nav izcīnījusi, ieņem pēdējo vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!