Foto: F64
Latvijas U-18 basketbola izlases līderis Artūrs Žagars Eiropas čempionātu jauniešiem noslēdzis kā turnīra otrs labākais piespēļu dalītājs un piektais rezultatīvākais spēlētājs, liecina statistika.

Kā ziņojām, Latvijas U-18 izlase svētdien "Arēnā Rīga" Eiropas čempionāta izšķirošajā mačā ar 90:99 zaudēja Serbijas vienaudžiem.

Latvijas U-18 puišu izlase pie Vecā kontinenta sudraba medaļām tika pirmo reizi vēsturē, tomēr nespēja gūt Latvijas jaunatnes basketbolam vēsturisku panākumu, jo neviena no jauniešu komandām līdz šim Eiropas čempionātos nav triumfējusi.

Žagars septiņās spēlēs vidēji izdarīja 6,3 rezultatīvas piespēles, šajā rādītājā nedaudz labākam esot tikai spānim Karlosam Arondo, kurš caurmērā veica 6,4 piespēles mačā.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva serbs Marko Pecarskis, kurš vidēji guva 24,7 punktus spēlē, bet finālā pret Latviju atzīmējās ar 34 punktiem. Viņš tika atzīts par šī turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Žagars, kurš tika iekļauts čempionāta simboliskajā izlasē, vidēji mačā guva 18,9 punktus. 15. vietu šajā statistikas rādītājā ieņēma cits Latvijas izlases līderis Artūrs Kurucs, kurš vidēji mačā sameta 14,4 punktus, bet Valters Vēveris ar 12,9 punktiem spēlē bija dalītā 23 .vietā.

Pecarskis, kurš piecās no septiņām spēlēm tika pie "double-double", bija arī labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā izcīnot 11,0 bumbas, kamēr Kurucs ar 5,7 bumbām zem groziem bija 20.vietā.

Žagars bija 11. precīzākais metēju šajā turnīrā, realizējot 49,5% raidījumu, kamēr labākais bija soms Mikaels Olli Jantunens, kurš trāpīja 72,3% metienu. Tāpat Žagaram 11. vieta pārtvertajās bumbās. Savukārt Kurucs bija sestais labākais tālmetienu metējs, realizējot 48,3% trejaču.

Komandu statistikā Latvija bija ceturtā rezultatīvākā vienība turnīrā pēc Serbijas, Lietuvas un Spānijas. Latvieši vidēji mačā guva 80,3 punktus, esot sestā precīzākā vienība turnīrā, kā arī ceturtā precīzākā tālmetienu un soda metienu izpildītāja.

Mājinieki šajā turnīrā izcīnīja piecas uzvaras septiņās spēlēs, zaudējot pirmajā un pēdējā mačā. Priekšsacīkstēs Latvija zaudēja Horvātijai, bet uzvarēja Grieķiju un Itāliju, bet izslēgšanas cīņās latvieši pārspēja Turciju, Lielbritāniju un Krieviju, bet finālā piekāpās serbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!