Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Atlantas kluba "Hawks" uzbrucējam Maikam Skotam draud 25 gadu cietumsods par narkotiku glabāšanu, ziņo vietējie mediji.

Basketbolists kopā ar savu jaunāko brāli tika arestēti 30. jūlijā; viņu mašīnā tika atrasti 35,2 grami marihuānas un 10,9 grami ekstazī tablešu, sauktas par "Molly". 27 gadus vecais "Hawks" spēlētājs atzinās, ka narkotikas piederot viņam, un tika atbrīvots pret drošības naudu 8100 dolāru apmērā, raksta "The Atlanta Journal-Constitution". Atbilstoši Džordžijas štata likumiem par marihuānas glabāšanu var piespriest 10 gadus cietumā, par ekstazī - līdz pat 15.

Arī "Hawks" un NBA ir sākuši šīs lietas izmeklēšanu un Skotam gaidāms disciplinārsods arī no šīm organizācijām.

Mašīnā atrastās narkotikas ir nododas ekspertīzei, kas var ilgt vairākus mēnešus, un šajā laikā Skotu nedrīkst saukt uz tiesu, kamēr nav zināmi ekspertīzes rezultāti.

Aizvadītajā NBA sezonā Maiks Skots piedalījās 68 regulārā čempionāta spēlēs, gūstot vidēji 7,8 punktus katrā un izcīnot 2,9 atlecošās bumbas. "Play-off" turnīrā viņš piedalījās 11 mačos, kuros guva vidēji 4,5 punktus un savāca 4,2 atlēcošās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!