Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Basketbola savienība (LBS) bailēs no spēļu sarunāšanas Latvijas jaunatnes basketbola izlašu pārbaudes mačiem piemērojusi slēgtu statusu.

Kā informē LBS, jaunatnes basketbola izlašu pārbaudes spēļu laikā vairākās sporta zālēs novērota totalizatora firmu pārstāvju darbība, kas ir pretrunā ar LBS principiem, kā arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) nostādnēm, kas aizliedz jaunatnes sacensību rezultātu izmantošanu sporta totalizatoru rīkošanā.

Lai turpmāk nepieļautu incidentus, LBS lēmusi, ka Latvijas jaunatnes basketbola izlašu pārbaudes spēlēm ir slēgtu sacensību statuss un to laikā spēļu zālē drīkst atrasties tikai personas ar spēļu rīkotāju - LBS darbinieku vai izlašu menedžeru - atļauju.

Par problemātiku tiks informētas uzraugošās institūcijas, bet nepieciešamības gadījumā kārtība spēļu zālēs tiks nodrošināta, iesaistot pašvaldības policiju.

LBS par spēļu sarunāšanas problēmu Latvijas basketbolā plaši sāka runāt martā, kad uz mūžu diskvalificēja amatieru spēlētāju Artūru Suhanovu, kā arī uz laiku apturēja licences septiņiem Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas spēlētājiem.

Iepriekšējo reizi totalizatoru skandāls Latvijas basketbolā atklātībā parādījās 2012.gada pirmajā pusē, kad Jānis Timma un Artūrs Bricis, kas tobrīd spēlēja Liepājas komandā, saņēma nosacītu viena gada diskvalifikāciju, tomēr, neskatoties uz to, tajā pašā gadā viņi jau tika aicināti uz U-20 valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!