Foto: F64
Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde atbalstījusi "Douglas" Baltijas Basketbola līgas elites grupas turnīra atsākšanu Latvijā, ziņots LBS mājaslapā.

"Douglas" Baltijas Basketbola līgas turnīrs tika pārtraukts 2020. gada 17. oktobrī līdz ar epidemioloģiskās situācijas saasināšanos. Elites grupā spēlē piecas Latvijas komandas un bija paredzēts, ka līdz decembrim spēles tiks aizvadītas tikai vienas valsts ietvaros.

Līdz turnīra apturēšanai komandas bija sasniegušas šādu bilanci: "TTT Rīga" 3-0, RSU 2-3, SBK "Liepāja"/LSSS 2-1, "Latvijas Universitāte" 1-2, BJBS "Rīga/Juniores" 0-3.

"Patlaban spēkā esošie noteikumi ļauj aizvadīt Latvijas čempionāta augstākās līgas sacensības nosacīti izolētā vidē, kā arī organizēt jaunatnes izlašu darbu," atzīst Latvijas Sieviešu basketbola līgas direktore Līga Goldmane. "Izrunājot situāciju ar klubu pārstāvjiem secinājām, ka četrās komandās spēlē vai nu profesionālas basketbolistes vai studentes un skolnieces, kurām mācību process notiek attālināti, līdz ar to speciālie "burbuļi" nepārklājas."

"Protams, pagaidām spēlēsim tikai Latvijā. Provizoriskais kalendārs paredz, ka komandas izspēlēs atlikušās pirmā un otrā apļa spēles, kā arī vēl divus apļus, kuros pievienosies arī U16 izlase. Ar kolēģiem Lietuvā un Igaunijā komunicējam par iespēju pavasarī aizvadīt "Douglas" BBL finālspēles, ja epidemioloģiskā situācija visās trijās valstīs to ļaus," atklāj Goldmane.

Turnīru paredzēts atsākt 5. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!