Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā ar Serbijas, Beļģijas un Slovākijas valstsvienībām ir trāpījusies ļoti spēcīga grupa, otrdien sarunā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestu teica Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

"Izloze mums sagādājusi ļoti spēcīgu grupu, kurā īpaši izceļas mūsu pretiniece atklāšanas spēlē - jaudīgā Serbijas izlase. Turklāt ir vēl arī tādas viltīgas komandas kā Beļģija un Slovākija," par pretiniecēm grupā saka Banki..

Viņš uzsver, ka sacensību formāts no komandām pieprasa kvalitatīvu sniegumu ilgā laika posmā, ko ietekmēs daudz dažādu faktoru.

"Esmu pārliecināts, ka kopā ar saviem palīgiem mēs izveidosim konkurētspējīgu komandu. Jau priekškvalifikācijas turnīrā pierādījām, ka mums ir stabils pamats ambīcijām un nākotnes veidošanai," pauž Banki.

"Gatavosimies sešām atbildīgajām spēlēm ar stingru apņēmību izcīnīt tik daudz uzvaru, lai varētu turpināt mūsu ceļu nākamajā sacensību posmā," piebilst itāļu treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase "Arēnā Rīga" 2023.gada Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas ceturtajā spēlē uzvarēja Baltkrievijas izlasi un ieguva pirmo vietu grupā.

Priekškvalifikācijas D grupas pēdējā spēlē Latvijas izlase ar 83:60 uzvarēja Baltkrievijas izlasi, kas iepriekš turnīrā tika pārspēta ar 92:83. Tāpat latvieši priekšsacīkstēs ar 108:72 un 79:69 uzvarēja Rumāniju.

Katras grupas trīs spēcīgākās izlases iekļūs kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kur aizvadīs vēl sešas spēles. Šajā kārtā spēles notiks 22.-30.augusts, 7.-15.novembris, 20.-28.februāris (2023.gads). Katrā no logiem izlases aizvadīs divas spēles.

Pasaules kausa pamatturnīru sasniegs četru grupu trīs spēcīgākās izlases. Kopumā no Eiropas zonas Pasaules kausam kvalificēsies 12 valstsvienības.

Pasaules kausa finālturnīrs 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!