Basketbola speciālists no Itālijas Luka Banki ceturtdien, 8. aprīlī, oficiāli kļuvis par Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Banki ceturtdien parakstīja līgumu uz 2023. gada Pasaules kausa izcīņas sacensību ciklu, paredzot iespēju to pārskatīt pēc katra sacensību posma.

Banki pirmā vizīte Latvijā pieskaņota "Pafbet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas finālturnīram. Tās laikā valstsvienības vadītājs tiekas ar Latvijas klubu treneriem un basketbola sabiedrības pārstāvjiem.

Luka Banki strādājis vairākās Itālijas komandās, bet 2006. gadā viņš kā galvenā trenera Simones Pjanidžani asistents uzsāka darbu Sjēnas "Montepaschi" vienībā. Trenera asistenta amatā Sjēnas klubā viņš sešreiz triumfēja Itālijas čempionātā, kā arī divas reizes izcīnīja trešo vietu ULEB Eirolīgā. Savukārt pirms 2012./2013. gada sezonas Banki no Pjanidžani pārņēma galvenā trenera pienākumus, vēlreiz triumfējot Itālijas līgā, bet Eirolīgā sasniedzot otro turnīra fāzi.

Nākamās divas sezonas Banki jau vadīja ULEB Eirolīgas komandu Milānas "Olimpia", 2013./2014. gada sezonā vēlreiz uzvarot Itālijas čempionātā, bet Eirolīgā sasniedzot labāko astotnieku.

Šosezon speciālists pildīja asistenta pienākumus saīsinātajā NBA attīstības līgas jeb G-Līgas čempionāta sezonā, strādājot Longailendas "Nets" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!