Foto: DELFI

Samērā negaidītu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja "Barons kvartāls" komanda, kas ar rezultātu 91:82 (19:18, 28:19, 22:24, 22:21) savā laukumā pieveica "Ventspili".

Šajā mačā praktiski visu laiku vadībā atradās mājinieki un trešajā ceturtdaļā viņi ieguva pat 16 punktu pārsvaru. Tomēr līdz trešās ceturtdaļas beigām "Ventspils" pietuvojās pretiniekiem līdz astoņiem punktiem un izšķirošās desmit minūtes sākumā viesi samazināja pārsvaru jau līdz trim punktiem.

"Ventspils" vēl spēja pietuvoties līdz 69:71, tomēr "Barons kvartāls", neskatoties uz tuvojošos piezīmju normu, atkal spēja pārņemt iniciatīvu un pusotru minūti pirms pamatlaika beigām jau atkal atradās vadībā ar desmit punktiem - 86:76. Cīņas izskaņā mājinieki bija pietiekami pārliecinoši un tika pie panākuma.

"Barons kvartāls" basketbolistiem 81 no 91 punkta sameta četri basketbolisti - ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džamars Digss, 20 punktus savāca Artūrs Brūniņš 18 punkti bija Mārim Gulbim, bet ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Tailers Keins.

Tikmēr "Ventspils" vienībā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Mārtiņš Laksa.

Šo abu komandu pirmajā spēlē pašā sezonas sākumā ventspilnieki savā laukumā bija pārāki ar 68:52. Tāpat abas komandas savā starpā divreiz tikās ar Baltijas Basketbola līgas (BBL) otrajā posmā, uzvaras dalot uz pusēm.

"Barons kvartāls", skaitot arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla mačus, pirms šī mača bija cietuši četras neveiksmes pēc kārtas.

Kā ziņots, vēl vienā mačā sestdien pagājušās sezonas valsts spēcīgākā komanda "VEF Rīga" izbraukumā ar 119:83 (28:18, 31:16, 32:23, 28:26) pieveica "Jelgavu".

Uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Džastins Hemiltons, kurš guva 35 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Savukārt vēl pieci rīdzinieki guva vismaz desmit punktus.

Savukārt "Jelgavai" ar 17 punktiem palīdzēja Kīts Čemberlens.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pagājušā gada oktobrī "VEF Rīga" Aizkrauklē izcīnīja uzvaru ar 99:62.

Rīdziniekiem šī bija devītā uzvara pēc kārtas LBL turnīrā, bet "Jelgava" zaudējusi jau pēdējos trijos mačos pēc kārtas.

LBL kopvērtējumā pirmajā vietā ar 14 uzvarām 15 spēlēs nostiprinājās čempionvienība "VEF Rīga", tai ar 14 uzvarām 17 spēlēs seko "Ventspils", bet tām ar 19 panākumiem 30 mačos seko "Jēkabpils" un "Barons kvartāls" komandas. Savukārt "Valmieras" kontā ir 18 uzvaras 30 spēlēs.

Sestā ar 14 panākumiem 31 mačā ir "Latvijas Universitātes" (LU) komanda, bet septītā ar 13 uzvarām 30 cīņās ir "Jelgavas" vienība. Šīm vienībām ar 12 panākumiem 30 spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet", bet devītie ar 11 uzvarām 30 cīņās ir "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti.

Desmito vietu ieņem biznesa augstskola "Turība" ar desmit uzvarām 30 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 17 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!