Foto: DELFI

Divkārtējā Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlē svētdien izbraukumā piedzīvoja zaudējumu pret Igaunijas vienību Tartu TU/"Rock", tomēr pēc neizšķirta divu spēļu summā spēja pagarinājumā nodrošināt vietu pusfinālā.

Aizvadītā mača pamatlaikā "Barons kvartāls" piedzīvoja zaudējumu ar 75:89 (18:31, 18:27, 27:10, 12:21), kas nozīmēja, ka divu spēļu summā komandas fiksēja neizšķirtu rezultātu 138:138. Vēlāk sekojošajā pagarinājumā Latvijas klubs bija pārāks ar 14:11, divu spēļu summā tādējādi triumfējot ar 152:149.

Rezultatīvākais "Barons kvartāls" komandā ar 18 punktiem bija Māris Gulbis, 16 punktus iekrāja amerikānis Džamars Digss, bet pa 12 punktiem amerikāņa Tailera Keina, Artūra Brūniņa un lietuvieša Deivida Duļķa kontā.

Pirmajās divās ar pusi spēles minūtēs cīņa ritēja līdzvērtīgi, bet tad strauji iniciatīvu savās rokās pārņēma laukuma saimnieki, kas veica izrāvienu 16:3, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 13 punktu pārsvaru (31:18). Otro ceturtdaļu TU/"Rock" komanda sāka ar 12 pēc kārtas gūtiem punktiem, kamēr "Barons kvartāls" pirmajās četrās minūtēs punktus tā arī neguva. Lai arī ceturtdaļas turpinājumā viesi spēlēja veiksmīgāk, pēc pirmās puslaika ar rezultātu 58:36 vadībā atradās laukuma saimnieki.

Trešajā ceturtdaļā Latvijas klubs sāka pakāpeniski atspēlēties. Sešu minūšu laikā pretinieku pārsvars tika samazināts līdz desmit punktiem, bet līdz ceturtdaļas beigām "Barons kvartāls" panāca vairs tikai piecu punktu deficītu (63:68). Tomēr ceturtās ceturtdaļas ievadu sekmīgāk aizvadīja TU/"Rock" basketbolisti, kas atkal noturēja sāncenšus "uz nulles" un trīs ar pusi minūšu laikā atjaunoja desmit punktu pārsvaru (73:63).

Turpinājumā Latvijas klubam izdevās pietuvoties līdz septiņu punktu atstatumam, tomēr divas ar pusi minūtes pirms mača beigām TU/"Rock" atradās vadībā ar 85:70. Kad līdz spēles beigām bija atlikusi minūte, "Barons kvartāls" atradās iedzinējos ar 73:86, bet mājinieki ātri vien panāca 89:75 savā labā un ieguva tiesības uz bumbu 23 sekundes pirms cīņas noslēguma. Savā pēdējā uzbrukumā TU/"Rock" komanda nebija sekmīga, kas nozīmēja, ka uzvarētājs noskaidrojās pagarinājumā.

Tajā neliels pārsvars visu laiku piederēja mājiniekiem, tomēr "Barons kvartāls" pusminūti pirms beigām izvirzījās vadībā ar 11:10. Laukuma saimnieki kļūdījās tālmetienā 17 sekundes pirms pagarinājuma beigām, bet viesi trīs sekundes vēlāk panāca 13:10 savā labā. Noslēdzošajās sekundēs "Barons kvartāls" spēlētāji bija aukstasinīgi no soda metienu līnijas, tādejādi tiekot pie panākuma.

Abu komandu pirmajā mačā ceturtdien "Barons kvartāls" savā laukumā uzvarēja ar 63:49.

Pusfinālā "Barons kvartāls" sacentīsies ar Lietuvas vienību "Prienai", kas ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 228:161 sagrāva latviešu Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvēto Igaunijas vienību Rakveres "Tarvas".

Kā ziņots, pusfinālu sestdien sasniedza arī Latvijas komanda "Ventspils", kas summā ar 165:161 pieveica Lietuvas vienību "Šiauliai".

Pusfinālā "Ventspils", visticamāk, sacentīsies ar Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas pirmajā mačā ar 71:54 savā laukumā pārspēja Lietuvas komandu Pasvāles "Pieno žvaigzdes". Šo komandu atbildes duelis notiks otrdien.

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!