Foto: F64

Svarīgā cīņā par trešo vietu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta noslēgumā ceturtdien "Barons kvartāls" komanda savā laukumā ar rezultātu 82:74 (17:20, 18:17, 22:16, 25:21) uzvarēja "Jēkabpils" vienību.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā trīs punktu pārsvaru izkaroja "Jēkabpils" komanda, bet otrās ceturtdaļas gaitā mājinieki atspēlēja tikai vienu punktu, lai arī uz brīdi pabija vadībā. Svarīgu izrāvienu "Barons kvartāls" veica trešajā ceturtdaļā, kad guva desmit bezatbildes punktus, bet ceturtās ceturtdaļas beigās laukuma saimnieki saspringtā cīņā iekrāto pārsvaru nosargāja.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Māris Gulbis, par punktu mazāk iekrāja amerikāņu leģionārs Džamars Digss, bet 15 punkti un iespaidīgas 16 atlēkušās bumbas cita amerikāņa Tailera Keina kontā.

Tikmēr "Jēkabpils" komandas labā 17 punktus guva Jurijs Aleksejevs, bet 13 punkti un tikpat bumbas zem groziem amerikāņa Toda O'Braiena kontā.

"Barons kvartāls" LBL turnīrā tika pie savas trešās uzvaras pēc kārtas, bet jēkabpilieši pārtrauca četru panākumu sēriju.

Citā spēlē pie negaidīti pārliecinoša panākuma tika "Jelgavas" komanda, kas ar 101:79 (22:18, 20:20, 28:15, 31:26) savā laukumā pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Šajā cīņā jelgavnieku labā 24 punktus guva Kristaps Kanbergs, bet 19 punktus iekrāja amerikāņu saspēles vadītājs Šedriks Heinss.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Roberts Mednis.

Savukārt vēl vienā spēlē pēdējo divu gadu bronzas medaļnieki "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 97:100 (23:28, 23:23, 20:20, 31:29) piekāpās "Latvijas Universitātes" (LU) komandai.

Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem izcēlās Žanis Peiners, bet 17 punktus guva Rihards Zēbergs. Liepājas kluba labā tikmēr 25 punktus guva Artūrs Bricis, bet pie 20 punktiem tika krievu centra spēlētājs Aleksejs Adedirans.

LBL kopvērtējumā pašlaik stabilu pirmo vietu ar 12 uzvarām 13 spēlēs ieņem čempionvienība "VEF Rīga", kurai ar 13 uzvarām 15 spēlēs seko "Ventspils". "Barons kvartāls" ar 18 panākumiem 27 mačos atrodas trešajā pozīcijā, bet "Jēkabpils" seko ar 17 uzvarām 27 cīņās.

Piekto vietu ar 16 uzvarām 27 spēlēs ieņem "Valmiera", sestā ar 13 uzvarām 29 cīņās ir LU komanda, bet septītie ar 11 panākumiem 25 mačos ir "Jelgavas" basketbolisti. Pa 11 uzvarām 28 cīņās tikmēr ir "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet" kontā.

Desmito vietu ieņem biznesa augstskola "Turība" ar astoņām uzvarām 27 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 16 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!