Foto: Publicitātes foto
Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien izcīnīja "Liepāja"/"Triobet" komanda, kas ar rezultātu 86:77 (17:16, 26:23, 20:17, 23:21) izbraukumā pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss".

Uzvarētājiem 19 punktus guva krievu tautības centra spēlētājs Aleksejs Adedirans, bet ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem atzīmējās Artūrs Bricis.

Savukārt jūrmalniekiem 24 punktus guva Roberts Mednis, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet 18 punktus pievienoja Kendriks Brauns.

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šosezon. Pirmajās divās uzvaras izcīnīja jūrmalnieki.

LBL kopvērtējumā pašlaik stabilu pirmo vietu ar 12 uzvarām 13 spēlēs ieņem čempionvienība "VEF Rīga", kurai ar 13 uzvarām 15 spēlēs seko "Ventspils". Savukārt "Jēkabpilij" un "Barons kvartālam" ir pa 17 panākumiem 26 spēlēs.

Piekto vietu ar 15 uzvarām 26 spēlēs ieņem "Valmiera", uz piekto vietu ar desmit panākumiem 24 mačos pakāpusies "Jelgava", bet pa 11 uzvarām 27 cīņās tagad ir "Latvijas Universitātes "(LU), "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet" kontā.

Desmito vietu ieņem biznesa augstskola "Turība" ar astoņām uzvarām 26 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 15 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!