Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārā čempionāta turnīrā svētdien pagājušās sezonas čempionvienība "Barons/O!Karte" jau trešo reizi šosezon zaudēja "Valmieras" komandai.

Aizvadītajā cīņā "Barons/O!Karte" savā laukumā cieta neveiksmi ar rezultātu 86:90 (18:22, 24:19, 22:26, 22:23).

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā pēc diviem Dereka Viljamsa gūtajiem punktiem "Barons/O!Karte" basketbolisti pretiniekiem zaudēja tikai ar 66:67, tomēr turpinājumā "Valmieras" basketbolisti guva desmit bezatbildes punktus, sperot ļoti platu soli pretī uzvarai.

Intrigu "Barons/O!Karte" vēl spēja radīt spēles izskaņā, kad no 71:86 pusminūti pirms cīņas beigām pietuvojās līdz 82:87. Desmit sekundes pirms cīņas beigām mājinieki bija pietuvojušies jau līdz 86:88, tomēr uzvaru izraut nespēja.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Jānis Kaufmanis, bet Jānis Graudiņš izcēlās ar 15 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Savukārt "Barons/O!Karte" vienībai ar 23 punktiem palīdzēja Ilmārs Bergmanis, bet Viljamsa rēķinā bija 22 punkti.

Šajā mačā laukuma saimnieku rindās debitēja amerikāņu uzbrucējs Devins Svītnijs, kurš laukumā pavadīto 13 minūšu laikā guva piecus punktus.

Vēl vienā LBL pirmās divīzijas spēlē svētdien līdervienība "Ventspils" tiekas ar kopvērtējuma pēdējā vietā esošo "Latvijas Universitāte" (LU) vienību.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā turpinās saspringta cīņa par pirmajām piecām vietām. Pašlaik līderpozīcijā ar 15 uzvarām 18 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet "Liepājas Lauvas" ar 16 uzvarām 23 mačos ir otrajā vietā.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras tika līdervienība "Ventspils", kas ar rezultātu 91:57 (21:11, 27:15, 20:15, 23:16) pārspēja kopvērtējuma pēdējā vietā esošo "Latvijas Universitāte" (LU) vienību.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Lauris Blaus, bet LU komandā 15 punktus guva Atis Slišāns.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā turpinās saspringta cīņa par pirmajām piecām vietām. Pašlaik līderpozīcijā ar 16 uzvarām 19 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet "Liepājas Lauvas" ar 16 uzvarām 23 mačos ir otrajā vietā.

Tikmēr uz trešo vietu ar 14 panākumiem 22 mačos pakāpās "Valmiera" komanda, bet tai ar 15 uzvarām 24 cīņās tagad seko "Barons/O!Karte" basketbolisti. Tikmēr "VEF Juniors" komanda tikusi pie 12 uzvarām 21 spēlē, kas tai pagaidām dod tikai piekto vietu.

Sestā ar septiņiem panākumiem 20 spēlēs ir Jelgavas "Zemgale", septīto vietu ar pieciem panākumiem 23 spēlēs ieņem "Turība", bet pēdējā ar trim uzvarām 24 spēlēs ir LU komanda.

LBL regulārajā čempionātā tiks aizvadīti četri apļi, katrai komandai izspēlējot pa 28 spēlēm. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā turpinās cīnīties par medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!