Foto: F64
Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde pieņēmusi lēmumu rīkot konkursu uz Latvijas vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžera amatu, vēsta savienība.

LBS ģenerālsekretāram Edgaram Šnepam uzdots līdz nākamajai valdes sēdei sagatavot konkursa nolikuma projektu.

Šobrīd šāda amata Basketbola savienībā nav. Ar ģenerālmenedžera darbu saistītas funkcijas pildīja ģenerālsekretārs Edgars Šneps, kā arī Latvijas nacionālo vīriešu izlašu koordinators Emīls Toms.

"Sākotnēji komunikācija notika ar pašiem spēlētājiem. Spēlētāji paši gāja pie "Olympiacos" komandas vadības aprunāties par iespēju tikt palaistiem uz izlasi. Pirms iepriekšējā spēļu loga ar komandas ģenerālmenedžeri runāju es, pirms šī loga runāja Edgars [Šneps]. Izrunājot grafika un spēlētāju veselības jautājumus, kluba ģenerālmenedžeris pieņem lēmumu," pirms Latvijas izlasei liktenīgajām Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Spāniju un Melnkalni raidījumā "Kosmodroms TV" sarunu veikšanas procesu ar izlases basketbolistu klubiem skaidroja Emīls Toms.

Savulaik ģenerālmenedžera lomu Latvijas izlasē pildījuši funkcionāri kā Māris Jučmanis un Emīls Toms.

"Esmu pārliecināts, ka Latvijas valstsvienība jāvada Latvijas trenerim, tomēr patlaban nebūtu pareizi ievilkt neizdzēšamas "sarkanās līnijas". Savējais vai ārzemnieks, klubā strādājošs vai atbrīvotais treneris, valstsvienības vadības modeļa maiņa, iedibinot ģenerālmenedžera amatu – vismaz līdz marta beigām nav idejām un diskusijai slēgtu tēmu," jau pēc kvalifikācijas cikla solīja LBS prezidents Valdis Voins.

Nākamās oficiālās Latvijas basketbola izlases spēles paredzētas Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) izveidotajā logā, kas ilgs starp 25. novembri un 3. decembri.

"Aprīļa laikā izvērtēsim konstruktīvos priekšlikumus un iespējas, konceptuāli vienosimies par valstsvienības vadības modeli un apzināsim pretendentus uz galvenā trenera amatu. Ar galīgo lēmumu nevilcināsimies, sarunas ar konkrētiem speciālistiem var iekavēt tikai klubu sezonas beigas," toreiz klāstīja Voins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!