Foto: LETA

Kopš 2005.gada Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžets pieaudzis par 67%, bet finansējums olimpisko sporta spēļu federācijām sarucis, trešdien norādījusi Latvijas Basketbola savienības (LBS) padome.

Savā pārskata ziņojumā par 2012.gadu LBS prezidents Valdis Voins atgādinājis basketbola dzīves aktuālākos notikumus, vēršot uzmanību uz lielāko problēmu - nepietiekamo valsts finansējumu Sporta likumā noteikto funkciju nodrošināšanai.

Salīdzinot ar pirmskrīzes 2005.gadu, IZM kopējais bāzes budžets 2013.gadā pieaudzis par 67%, taču olimpisko sporta spēļu federācijām pieejamais finansējums sarucis par 10%, turklāt samazinātā summa jāsadala septiņām federācijām, nevis piecām, kā tas bija 2005.gadā, vēsta LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa.

LBS 2013.gada budžetā astoņu izlašu startiem Eiropas čempionātos ir plānoti 445 580 lati, bet valsts līdzfinansējums paredzēts tikai 155 000 latu apmērā.

Gada budžetā nepiešķirtos līdzekļus atsevišķos gadījumos izdevies kompensēt no neparedzēto izdevumu rezervēm vai valsts kapitālsabiedrību ziedojumiem. Taču šāda prakse neļauj laikus pilnvērtīgi plānot izlašu darbu un sagādā iemeslus negatīvai publicitātei, radot nepareizu priekšstatu par LBS neprasmi plānot darbu, uzskata LBS.

Debatēs LBS padomes locekļi vienojās, ka nepieciešams Nacionālās sporta padomes līmenī turpināt diskusiju par sportam pieejamo līdzekļu apjomu un sadales mehānismu, kā arī izteica konkrētus priekšlikumus, kuri attīstāmi sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un citām valsts institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!